Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vysočina má prvního uzdraveného z nemoci COVID-19. Jde o pacienta z Jihlavska

, aktualizováno 2. dubna 2020, 8:41

Na Vysočině se uzdravil první nakažený nemocí COVID-19. Dva negativní testy na koronavirus za sebou vyléčení potvrdily u pacienta z Jihlavska, dnes řekla Alena Dvořáková, ředitelka protiepidemického odboru krajské hygienické stanice. Na Vysočině už bylo potvrzeno 115 případů nákazy.

Nejvíc, 59, jich je na Havlíčkobrodsku. Druhým nejzasaženějším okresem je Žďársko s 28 případy. Ze Žďárska je také první pacient s nemocí COVID-19 z Vysočiny, potvrzení nemoci u něj hygienici zveřejnili 10. března. Na Třebíčsku bylo potvrzeno 18 případů a na Jihlavsku deset. Jedna žena z Havlíčkobrodska nemoci COVID-19 podlehla.

Jediný okres bez potvrzené nákazy je Pelhřimov. Nad tím, jak infekci vzdoruje, se podivují i odborníci. Podle Dvořákové se tam ale také testuje a odběry zajišťuje výjezdová skupina zdravotní záchranné služby, která jezdí k pacientům po celém kraji. „Jsou to stejné výjezdové skupiny, takže způsob odběru by v tom neměl hrát roli," řekla Alena Dvořáková.

V Česku je podle posledních údajů ministerstva zdravotnictví 3589 potvrzených případů koronavirové nákazy, 39 lidí na ni zemřelo a 61 se vyléčilo.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 59
Jihlavsko 10
Pelhřimovsko 0
Třebíčsko 18
Žďársko 28
Celkem 115

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, Vysočina, uzdravení, Kraj Vysočina, COVID-19, nemoc, pacient, okres Jihlava, Alena Dvořáková, Krajská hygienická stanice, okres Havlíčkův Brod, okres Žďár nad Sázavou, okres Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina má prvního uzdraveného z nemoci COVID-19. Jde o pacienta z Jihlavska | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.