Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vysočina má 112 nakažených. U třebíčské nemocnice vzniklo třetí odběrné místo

U Nemocnice Třebíč dnes začalo fungovat třetí stabilní místo pro odběr vzorků na testy na koronavirus na Vysočině, řekla mluvčí nemocnice Jitka Mácová. Stejné už je v Jihlavě a Havlíčkově Brodě. Mimo ně ještě v kraji vzorky odebírá výjezdová skupina Zdravotní záchranné služby kraje Vysočina, která vyjíždí z Jihlavy.

Odběrní místo je přístupné autem vjezdem ze Sportovní ulice. Ve všední dny bude v provozu od 7:00 do 17:00, o víkendech od 8:00 do 13:00. Odebírá vzorky těm lidem, které doporučí praktičtí lékaři nebo hygienici. Hygienici na Vysočině v poslední dnech nechávají testovat více než 100 lidí denně.

Odběrné místo už od 18. března funguje u Nemocnice Jihlava, která dnes začala u vstupu do nemocnice používat termokameru zapůjčenou Ústavem teoretické a aplikované mechaniky Akademie věd ČR. Měření termokamerou je podle mluvčí nemocnice Moniky Zachrlové přesnější a bezpečnější pro personál než ruční měření. Měření teploty je součástí opatření proti šíření koronaviru. Podstupuje ho každý po příchodu do nemocnice.

Jihlavská nemocnice má ode dneška termokameru. Příchozím měří teplotu

Jihlavská nemocnice má dalšího užitečného pomocníka. U vstupu do nemocnice je ode dneška termokamera. Měří přicházejícím lidem teplotu. Měření je přesnější, pohodlnější a bezpečnější pro obsluhující personál.

V Havlíčkově Brodě je odběrní místo na testy v provozu od 23. března. Podle Evy Neuwirthové, mluvčí Kraje Vysočina, který nemocnice zřizuje, se bude počet míst pro odběry vzorků u nemocnic ještě zvyšovat. „V nejbližších dnech budou posíleny odběry v jihlavské nemocnici, kde vyroste další odběrový stan, aby přijíždějící auta netvořila fronty. Nadále pokračují přípravy na spuštění odběrných míst ve zbývajících krajských nemocnicích v Pelhřimově a v Novém Městě na Moravě," uvedla Eva Neuwirthová.

Na Vysočině je 112 potvrzených případů nemoci COVID-19, za posledních 24 hodiny jich přibylo pět. U žádného z pacientů zatím kontrolní testy neprokázaly, že by se vyléčil, řekla dnes Alena Dvořáková, ředitelka protiepidemického odboru Krajské hygienické stanice Kraje Vysočina. Jedna nakažená žena, která trpěla i jinými chorobami, na Vysočině zemřela.

Podle informací ministerstva zdravotnictví, které eviduje nemocné podle jejich trvalého bydliště, je nemocných 114 lidí z Vysočiny.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 59
Jihlavsko 10
Pelhřimovsko 0
Třebíčsko 18
Žďársko 28
Celkem 115

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina 

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, nemocnice, testování, termokamera, nákaza, Kraj Vysočina, Jihlava, COVID-19, Havlíčkův Brod, Nemocnice Třebíč, Lékárenský komplex Jihlava, Krajská hygienická stanice, Akademie věd České republiky, Alena Dvořáková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina má 112 nakažených. U třebíčské nemocnice vzniklo třetí odběrné místo | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.