Během čtvrtečního večera si v Cacao Café v Červeném Kříži dali dostaveníčko milovníci neobvyklých gurmánských zážitků. Pod vedením Davida Švejnohy a šéfkuchaře Petra Ocknechta tak totiž proběhl Velký hmyzí večer, který přítomným strávníkům nabídl pětichodové degustační menu.
Netradiční ochutnávku hmyzích specialit měl na starosti kuchař Petr Ocknecht, který během vaření, smažení a dalších kuchyňských postupů upoustal návštěvníky zajímavou komentovanou přednáškou. Každý z přítomných gurmánů obdržel talířek, se kterým si pětkrát půjde pro porci hmyzího pokrmu, který je před jejich očima připraven.
A co že se přesně podává? Na úvod tu máme moučné červy na listovém salátu, následuje chutný cvrček banánový na másle. Poté se lehce přitvrzuje a jako třetí chod máme možnost ochutnat zephobas (druh červa) na chilli a česneku. Dále nemůže chybět grilované saranče na pepři a standardní degustační menu zakončuje smažený šváb.
Menu by nebylo úplné bez chutného dezertu, tentokrát to je čokoládová buchta s ovocem a ano, všudypřítomnými červy a cvrčky. K ranní kávě jak dělané! A pro opravdové labužníky se jako zlatý hřeb připravoval grilovaný štír...
Tato jedinečná akce se konala v příjemné a uvolněné atmosféře. Pro mnohé to byl trochu adrenalin, některým se otevřely oči, že i vhodně upravený hmyz může být nadmíru chutný.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.