Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Červi, sarančata nebo smažený šváb. V Červeném Kříži se podávaly hmyzí speciality

Během čtvrtečního večera si v Cacao Café v Červeném Kříži dali dostaveníčko milovníci neobvyklých gurmánských zážitků. Pod vedením Davida Švejnohy a šéfkuchaře Petra Ocknechta tak totiž proběhl Velký hmyzí večer, který přítomným strávníkům nabídl pětichodové degustační menu.

Netradiční ochutnávku hmyzích specialit měl na starosti kuchař Petr Ocknecht, který během vaření, smažení a dalších kuchyňských postupů upoustal návštěvníky zajímavou komentovanou přednáškou. Každý z přítomných gurmánů obdržel talířek, se kterým si pětkrát půjde pro porci hmyzího pokrmu, který je před jejich očima připraven. 

A co že se přesně podává? Na úvod tu máme moučné červy na listovém salátu, následuje chutný cvrček banánový na másle. Poté se lehce přitvrzuje a jako třetí chod máme možnost ochutnat zephobas (druh červa) na chilli a česneku. Dále nemůže chybět grilované saranče na pepři a standardní degustační menu zakončuje smažený šváb.

Menu by nebylo úplné bez chutného dezertu, tentokrát to je čokoládová buchta s ovocem a ano, všudypřítomnými červy a cvrčky. K ranní kávě jak dělané! A pro opravdové labužníky se jako zlatý hřeb připravoval grilovaný štír... 

Tato jedinečná akce se konala v příjemné a uvolněné atmosféře. Pro mnohé to byl trochu adrenalin, některým se otevřely oči, že i vhodně upravený hmyz může být nadmíru chutný.

 

Ochutnávka hmyzích specialit

Čtvrtek, 6. října 2016, 23:27

Ochutnávka hmyzích specialit
Ochutnávka hmyzích specialit

Foto Denisa Moravcová, food-paper-travel.blogspot.cz

Štítky Červený kříž, pokrm, máslo, salát, chilli paprička, káva, dezert, buchta, ovoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Červi, sarančata nebo smažený šváb. V Červeném Kříži se podávaly hmyzí speciality | Život a styl | Drbna | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.