Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlavská nemocnice bude mít nové vybavení. Pomůže onkologicky nemocným ženám

Jihlavská nemocnice bude mít do půl roku nové vybavení asi za 60 milionů korun. Zlepší diagnostiku a léčbu onkologicky nemocných žen. Nemocnice na nové vybavení získala peníze z Integrovaného regionálního operačního programu. Evropská dotace pokryje 90 procent nákladů, deset procent zaplatí krajská nemocnice. Novinářům to dnes řekl náměstek hejtmana Vladimír Novotný (ČSSD).

Nemocnice v padesátitisícové Jihlavě ročně hospitalizuje přibližně 25 tisíc lidí. Na gynekologickém oddělení, které v posledních letech rozšiřuje spektrum onkogynekologických a urologynekologických operací, provedou lékaři ročně takřka 500 velkých operačních výkonů, vyplývá z poslední zveřejněné výroční zprávy za rok 2017. Od roku 2003 je zřizovatelem nemocnice Kraj Vysočina.

Podle provozně-technického náměstka jihlavské nemocnice Alexandera Filipa musí být nové vybavení do nemocnice dodané nejpozději 31. července. „Vybavení se týká onkogynekologické péče, jsou to především operační svítidla, stůl a instrumentária. Jednou z největších položek bude nová magnetická rezonance, která nahradí stávající, už dožívající," řekl Alexandr Filip.

Na operačním sále bude nový mobilní elektronický polohovatelný stůl s nosností nad 135 kilogramů a laparoskopická věž. Diagnostice poslouží nové ultrazvuky. „Máme schválený projekt a po 31. lednu začneme soutěžit dodavatele," řekl Filip.

Autoři | Foto Dalibor Mašek

Štítky ČR, správa, nemocnice, Vysočina, Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, Vladimír Novotný, ČSSD, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská nemocnice bude mít nové vybavení. Pomůže onkologicky nemocným ženám | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.