Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nemocnice v Pelhřimově pacientům nabízí k zapůjčení knížky. Doplňují se každý měsíc

Pelhřimovská nemocnice navázala spolupráci s Městskou knihovou v Pelhřimově. Každý měsíc tak do nemocničních prostor a tamní volně přístupné knihovničky pro pacienty dorazí várka „nových“ knih. Kromě zdraví těla se tedy v nemocnici starají i o duševní zdraví a psychickou pohodu pacientů.

„Jsme rádi za navázání spolupráce s nemocnicí. Městské knihovně často věnují dárci knihy ve velmi dobrém stavu, které máme ve fondu v dostatečném množství výtisků, a tak by byly nevyužité. Takto je můžeme šířit veřejnosti i prostřednictvím nemocniční knihovničky,“ sdělila ke spolupráci vedoucí knihovny Iva Rajdlová.

Nemocniční knihovnička se nachází v přízemí hlavní lůžkové budovy, u vstupu do atria od loňského roku. V atriu se nachází i nemocniční bufet, kde tak mohou hospitalizovaní pacienti nebo pacienti čekající na výsledky si posedět v příjemném prostoru plném zeleně s kávou a knihou v ruce. Knihy jsou volně přístupné a zájemci si je mohou odnášet libovolně domů.

V nabídce jsou zde všechny možné literární žánry, autoři čeští i zahraniční. „V poslední várce jsem do knihovničky dopravila i českou klasiku jako jsou knihy Bohumila Hrabala,“ prozradila knihovnice Eva Procházková, která jako pracovnice městské knihovny dochází zhruba po třech týdnech do nemocnice. Distribuovala sem již zhruba dvě stovky knih.

Tisková zpráva | Foto Kraj Vysočina

Štítky Nemocnice Pelhřimov, knihy, knihovna, pacient, kniha, nemocnice, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, Pelhřimov, Bohumil Hrabal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Pelhřimově pacientům nabízí k zapůjčení knížky. Doplňují se každý měsíc | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.