Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Pelhřimovskou nemocnici čeká velká změna. Na převozy už nebude nutný traktor

Pelhřimovská nemocnice by se mohla za několik let rozrůst o nový pavilon za asi 300 milionů korun. Součástí stavby budou i spojovací krčky mezi pavilony, usnadňující převoz, který prozatím kvůli svažitému terénu v areálu nemocnice zajišťuje traktor, řekl hejtman Jiří Běhounek (ČSSD). Kraj Vysočina, který je zřizovatelem nemocnice, již hledá projektanta nového pavilonu. Předpokládá, že za dokumentaci zaplatí do deseti milionů. Stavět se začne nejdřív v roce 2020.

Projekt nového pavilonu pro dětské, gynekologicko-porodnické a neurologické oddělení počítá s umístěním urologické a neurologické ambulance včetně hlavního vstupu v prvním nadzemním patře. Ve vyšších patrech by měly najít zázemí dětské oddělení a lůžkové oddělení pro větší děti, kojence i batolata. Bude tam porodnice a neurologická lůžková jednotka, v posledních patrech pak ambulance gynekologie včetně jejího lůžkového oddělení a oddělení šestinedělí. V nejnižším patře je počítáno se stáním a manipulačním prostorem pro transportní sanitky, sdělil kraj v tiskové zprávě.

Pelhřimovská nemocnice nabízí péči v 55 ambulancích a deseti odděleních s 340 lůžky. V loňském roce hospitalizovala přes 13 tisíc pacientů.

Autoři | Foto www.jihovychod.cz

Štítky Nemocnice Pelhřimov, pavilon, investice, stavba, nemocnice, Jiří Běhounek, ČSSD, Kraj Vysočina, traktor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pelhřimovskou nemocnici čeká velká změna. Na převozy už nebude nutný traktor | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.