Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Návštěvy do nemocnice v Pelhřimově nesmí kvůli chřipce. Zavře také domov důchodců

Narůstající výskyt akutních respiračních nemocí přiměl některá zdravotnická a sociální zařízení na Pelhřimovsku zakázat návštěvy. Ode dneška platí zákaz návštěv pacientů na lůžkových oddělení pelhřimovské nemocnice, uvedla mluvčí nemocnice Petra Černo. Od 5. února bude uzavřen i domov důchodců v Proseči na Pelhřimovsku. „Jde o prevenci, zároveň jsme chtěli umožnit naplánované víkendové návštěvy,“ řekl ředitel domova Jiří Hormandl.

Domov důchodců pečuje asi o 90 klientů, řada z nich je upoutaná na lůžko. A právě u nich by podle ředitele mohla mít chřipka či zápal plic fatální následky.

Z několika desítek pracovníků jsou podle ředitele nemocní jen tři, ani mezi klienty zatím není nemocných mnoho. „Žádná epidemie není, uzavření je čistě preventivním opatřením,“ řekl Hormandl.

Podle posledních údajů zveřejněných krajskou hygienickou stanicí 29. ledna připadá na Pelhřimovsku na 100 tisíc obyvatel 1443 lidí nemocných s akutními respiračními potížemi. Práh epidemie je 1700 nemocných na 100 tisíc obyvatel.

Autoři | Foto Facebook: Nemocnice Pelhřimov

Štítky chřipka, onemocnění, uzavření, Nemocnice Pelhřimov, návštěva, domov pro seniory, okres Pelhřimov, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, Proseč, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvy do nemocnice v Pelhřimově nesmí kvůli chřipce. Zavře také domov důchodců | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.