Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Pelhřimovská nemocnice zrekonstruovala pavilon hematologie

Pacienti a zaměstnanci pelhřimovské nemocnice mohou ode středy naplno využívat zrekonstruovaný pavilon hematologie a transfuziologie. Přínosem je hlavně zvýšení kapacity ambulantní a transfuzní části oddělení pro pacienty.

Zvětšení prostoru pro laboratoře v budoucnu umožní zavádět nové moderní laboratorní metody. Kapacitu nového pracoviště budou kromě pelhřimovské nemocnice využívat také nemocnice v Jihlavě a Třebíči.

„V budoucnu informační systém zajistí přehled o stavu krevních zásob v celém Kraji Vysočina. V rámci jednoho projektu se nám podařilo zrekonstruovat i prostory pro dialýzu,“ uvedl hejtman Jiří Běhounek (ČSSD).

Náklady na rekonstrukci a přístavbu pavilonu hematologie a transfuziologie přesáhly 81 milionů korun. Investici spojenou se stavební částí projektu hradil jako zřizovatel nemocnice Kraj Vysočina. Nemocnice se společně s krajem podílela na nákupu nové zdravotnické techniky a vybavení pracovišť.

Práce na rekonstrukci a rozšíření pavilonu začaly v dubnu 2014. Nová přístavba budovy s hematologickými laboratořemi a oddělením hemodialýzy byla uvedena do předčasného užívání letos v lednu.

Původní budova oddělení hematologie a transfuziologie byla v pelhřimovské nemocnici otevřena v roce 1984. Kromě transfuzní stanice a laboratoří zde byla také hematologická ambulance, která začala zajišťovat také péči o rostoucí počet hematoonkologických pacientů. V roce 1995 bylo do budovy umístěno pracoviště hemodialýzy interního oddělení nemocnice.

Zdroj: ČTK

Foto: www.cs.wikipedia.org

Štítky nemocnice, pavilon, laboratoř, Kraj Vysočina, Jiří Běhounek, ČSSD, Lékárenský komplex Jihlava, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pelhřimovská nemocnice zrekonstruovala pavilon hematologie | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.