Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

FOTO: Děti v jihlavské nemocnici se budou uzdravovat ve zcela novém zvířecím pokoji

Se zvířátky na zdech, peřině i polštáři. Tak vypadá nový pokoj pro nejmenší pacienty v jihlavské nemocnici. Jeho rekonstrukce se podařila díky několika charitativním akcím. Na dětském oddělení jihlavské nemocnice jde už o jedenáctý zrenovovaný pokoj.

Pokojů pro děti je celkem 23 včetně dvou pokojů pro maminky nezralých a nemocných novorozenců. Oprava jednoho z nich se plánuje do konce května 2017. „Cílem je, abychom na našem oddělení opravili pokoje pro všechny děti,“ popisuje vrchní sestra dětského oddělení Simona Hájková. Kromě pokojů dostávají nový kabát také ambulance.

V novém zvířecím pokoji pro děti do šesti let a jejich doprovod jsou nové postele, a to jak pro malé pacienty, tak pro dospělé: „Léčí také prostředí, takže je určitě důležité, jak se u nás pacienti cítí,“ říká primář dětského oddělení Martin Zimen. Vyměnila se podlaha a nábytek, zútulnila koupelna. V místnosti nechybí televize a doplňky. Barevné je také povlečení, i na něm jsou zvířecí motivy.  

„Celkové náklady na opravu pokoje byly 121 tisíc korun. Pocházejí z několika charitativních akcí: Na Kole Dětem Žďárskými Vrchy (16 tisíc korun), Zpěvem pomáháme dětem (14 tisíc korun), Vánoce dětem – P team (10 tisíc korun),   ThePay, s.r.o (50 tisíc korun), Na kole dětem Vysočinou (10 tisíc korun) a zbytek byl doplacen z letošního Charitativního plesu s výtěžkem pro dětské oddělení jihlavské nemocnice,“ dodává Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Na dětském oddělení se na šesti odděleních stará o pacienty zhruba 60 sester a 14 lékařů. Ročně jsou na oddělení hospitalizovány více než tři tisíce dětí a zhruba osmnáct set doprovodů.

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky Lékárenský komplex Jihlava, pacient, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Děti v jihlavské nemocnici se budou uzdravovat ve zcela novém zvířecím pokoji | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.