Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Novoměstská nemocnice má přebudovaný vstupní pavilon za více než sto milionů korun

Díky rekonstrukci vstupní budovy má nemocnice v Novém Městě na Moravě na Žďársku moderní laboratoře. Investice za 125,5 milionu korun umožnila také zřízení nové lékárny, oddělení nukleární medicíny a diabetologické ambulance. Do konce září se pro návštěvníky otevře nové občerstvení, řekla mluvčí nemocnice Helena Zelená Křížová.

„Laboratoře už jedou od druhé etapy výstavby. Byly otevřené od března 2022. Diabetologická ambulance jede od 1. září. A bufet bude otevřený 23. září, protože se musí dodržet zákonná lhůta 15 dnů od vydání kolaudačního protokolu,“ vysvětlila mluvčí Helena Zelená Křížová.

Technologie přestavby vstupního pavilonu si vyžádala po dobu stavebních prací vystavění provizorní střechy. Bylo nutné kompletně odstranit původní střechu a dostat se až na nosnou stropní konstrukci. „Tyto práce se odehrávaly přímo nad prostory nově vystavěných laboratoří. V předchozích etapách však nebylo možné realizovat nový střešní plášť. Důvodem byl na první pohled viditelný znak vstupního pavilonu - ocelová konstrukce, která architektonicky sjednocuje komplikovaný půdorys původních budov a stává se tak dominantou důstojného a krásného vstupu a vjezdu do naší nemocnice. A tak první dojem příchozího je bez nadsázky příjemný a pozitivní,“ řekla ředitelka nemocnice Věra Palečková.

Součástí rekonstrukce vstupního pavilonu bylo také vybudování 15 nových parkovacích míst v areálu nemocnice, rozšíření původního vjezdu, který je teď bezbariérový a doplněný chodníkem.

Stavební práce nekončí

Stavební práce v areálu nemocnice budou pokračovat. „Chystá se oprava gynekologicko-porodnického pavilonu a zároveň výstavba pavilonu dialýzy. Celkové náklady jsou 681 milionů korun,“ uvedl krajský náměstek pro zdravotnictví Vladimír Novotný (SODEM). „Tyto změny jsou nutné. Dialýza už kapacitně nedostačovala a náš gynekologický pavilon už má více než 40 let a naše maminky a pacientky si zaslouží péči podle moderních trendů,“ dodala Palečková.

Zatím se pracuje na propojení kanalizace a dělají se terénní úpravy stavby, což s sebou nese dopravní omezení v areálu. Uzavřený je úsek silnice před chirurgickým pavilonem.

Nemocnice zaměstnává přes tisíc lidí, z toho asi 150 lékařů. Má 472 lůžek a loni hospitalizovala přes 17 tisíc pacientů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky stavby, nemocnice, Nové Město na Moravě, modernizace, rekonstrukce, výstavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novoměstská nemocnice má přebudovaný vstupní pavilon za více než sto milionů korun | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.