Počasí dnes30 °C, zítra24 °C
Pátek 16. srpna 2024  |  Svátek má Jáchym
Bez reklam

Rekonstrukce a novostavba v novoměstské nemocnici bude asi o 100 milionů dražší

Kraj Vysočina předpokládá, že oprava pavilonu gynekologie a stavba nové dialýzy v novoměstské nemocnici začne v srpnu. Výběrové řízení na dodavatele ale kraj ještě neuzavřel. Podle krajské mluvčí Jitky Svatošové teď posuzuje podklady, které jsou nezbytné pro uzavření smlouvy.

Vítěze zakázky vyhlášené v únoru ještě nezveřejnil, nabídky v soutěži s předpokládanou hodnotou téměř 600 milionů korun přijímal do 17. dubna. Nejnižší nabídka je asi o sto milionů vyšší.

Odhadované náklady na rekonstrukci pavilonu gynekologie byly asi 435 milionů koroun. Odhad nákladů na novou dialýzu byl téměř 141 milionů korun. „Jediným kritériem při posuzování nabídek byla cena, za kterou jsou uchazeči schopní práce udělat,“ řekl Petr Tlustoš z odboru regionálního rozvoje krajského úřadu.

Podle nejnižší předložené nabídky vyjde rekonstrukce pavilonu téměř na 570 milionů korun a stavba dialýzy přibližně na 112 milionů korun. Obě investice chce kraj dělat najednou kvůli případnému omezení a dopadu stavby na provoz nemocnice. Podle zveřejněných podmínek zakázky mají práce trvat asi dva a půl roku.

Jedna z největších investic v novoměstské nemocnici měla odstartovat už začátkem léta. „Projekt počítá s novými pokoji, ambulancemi i menšími operačními sály. Pro nás je také důležité, že rekonstruovaný pavilon bude nově celý v pasivním standardu. Tedy provozně úsporný,“ řekl letos v únoru krajský radní pro oblast majetku Karel Janoušek (ODS + STO).

Jeden z nejstarších pavilonů

Opravu gynekologického pavilonu, který patří k nejstarším v novoměstské nemocnici, připravuje kraj několik let. Lůžkové ženské oddělení vzniklo v Novém Městě na Moravě podle informací na webu nemocnice v roce 1946. Jeho současná budova byla otevřena v roce 1979.

Nová budova pro dialýzu by měla stát u parkoviště, je připravovaná pro 25 lůžek. Současné pracoviště umístěné v interním pavilonu má 14 lůžek, což nestačí, ale nelze ho na stejném místě rozšířit. Novostavba bude mít jedno nadzemní a jedno podzemní podlaží. Gynekologie i dialýza budou podzemní chodbou propojené s chirurgickým pavilonem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kraj Vysočina

Štítky Nemocnice Nové Město na Moravě, gynekologický pavilon, dialýza, investice, výstavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce a novostavba v novoměstské nemocnici bude asi o 100 milionů dražší | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.