Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V třebíčském babyboxu našli podchlazeného chlapečka. Pupečník měl zavázaný tkaničkou

, aktualizováno 24. února 2024, 8:08

V třebíčské nemocnici bylo včera kolem půl osmé večer rušno. V tamním babyboxu se objevilo novorozené miminko. Dostalo jméno Pavel. Chlapeček, jenž vážil 3790 gramů, je v pořádku, i když byl ze začátku podchlazený. V rámci ČR jde o 262. miminko, které bylo nalezeno v babyboxu.

„Stabilizaci jeho zdravotního stavu zajistil tým dětského a novorozeneckého oddělení Nemocnice Třebíč," sdělila mluvčí třebíčské nemocnice Jitka Mácová s tím, že dostal jméno Pavel. 

Podle posledních zpráv se má chlapeček čile k světu. 

„Pavel vstoupil dvířky babyboxu do nového života v pátek 23. 2. 2024 v 19:28 a sestřička Simona mě ujistila, že je na první pohled v pořádku, pupečník má zavázaný tkaničkou možná od bot. Pavel byl oblečený v modrém triku s bílými hvězdičkami a bílých dupačkách, které pravděpodobně zdědil po starším sourozenci," uvedl Ludvík Hess, který se zasloužil o existenci babyboxů v ČR. Dodal, že chlapečka si dovolil pojmenovat na počest velkého pražského dárce Pavla Frice, šéfa společnosti Farrao, s. r. o.

Celkově vedou holčičky 

„Je to třetí třebíčské děťátko a druhé letošní. První v novém babyboxu z dílny Zdeňka Juřici z nedaleké Náměšti nad Oslavou, který jsme otvírali 11. prosince loňského roku. Skóre holky kluci je nyní 143:119 ve prospěch holčiček," shrnul Hess. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Třebíč

Štítky babybox, miminko, Pavel, nemocnice, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V třebíčském babyboxu našli podchlazeného chlapečka. Pupečník měl zavázaný tkaničkou | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.