Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Nemocných s respiračními obtížemi je na Vysočině víc než před týdnem. Covid mají lidé minimálně

Na 100 tisíc obyvatel Vysočiny připadá 1589 nemocných s akutní respirační chorobou. Nemocnost se oproti minulému týdnu zvýšila o více než tři procenta. Nejvíc nemocných přibývá na Havlíčkobrodsku, kde je při stejném přepočtu 2276 nemocných. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí krajských hygieniků Jana Böhmová.

„Současná situace výskytu akutních respiračních onemocnění v kraji se dramaticky nezhoršuje. Počet hlášených případů vzrostl oproti předchozímu týdnu o 3,1 procenta. Onemocnění dýchacích cest se nejrychleji šíří opět mezi malými dětmi do pěti let a ve skupině školních dětí do 14 let. Pacienti mají většinou mírný průběh onemocnění. Nedochází k růstu počtu hospitalizovaných pacientů," uvedla Hana Pavlasová, ředitelka protiepidemického odboru krajských hygieniků.

Mezi původci onemocnění dominuje chřipka typu A, v menší mírně rhinoviry a RS viry. Případů covidu-19 byl podle údajů ministerstva zdravotnictví v kraji v posledních sedmi dnech 14 na 100 tisíc obyvatel.

Zákaz návštěv

V nemocnici v Novém Městě na Moravě na Žďársku platí kvůli epidemické situaci zákaz návštěv na interním a infekční oddělení. Nemocnice v kraji také apelují na to, aby návštěvy používaly ochranu dýchacích cest.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Polina Tankilevitch / pexels

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocných s respiračními obtížemi je na Vysočině víc než před týdnem. Covid mají lidé minimálně | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.