Počasí dnes15 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

Na Vysočině zemřeli na chřipku už tři lidé. Přibývá zákazů návštěv v nemocnicích

Na Vysočině zemřeli kvůli chřipkám tři lidé. Ke dvěma úmrtím z minulého týdne přibylo další v pondělí. Jde o pětasedmdesátiletou ženu z okresu Jihlava, řekla ČTK Radka Štěpánková z krajské hygienické stanice. Kvůli zvýšenému výskytu chřipkových onemocnění budou do odvolání zakázány návštěvy pacientů ve čtyřech z pěti krajských nemocnic. Otevřena zůstává pouze nemocnice v Novém Městě na Moravě na Žďársku; v tomto okrese je zatím nejnižší nemocnost.

Už od minulého pátku návštěvníci nesmí do nemocnice v Třebíči. Od středy platí zákaz v jihlavské nemocnici (o něm jsme vás informovali ZDE) a od včerejška v nemocnici Pelhřimov. Havlíčkobrodská nemocnice bude pro návštěvníky uzavřena od pátku, aby se akutní respirační infekce a chřipky nešířily po odděleních. „Zvýšený výskyt chřipkových onemocnění pro hospitalizované pacienty představuje zdravotní riziko,“ sdělila ČTK mluvčí nemocnice Petra Černo.

Ve stejný den, tedy 30. prosince, začne platit zákaz návštěv i v dalších dvou zdravotnických zařízeních na Havlíčkobrodsku, a to v Psychiatrické nemocnici Havlíčkův Brod a v nemocnici následné péče, která je v Háji u Ledče nad Sázavou. Uzavřených zařízení může přibývat, aktuální údaje lze najít na webu hygieniků.

Počty lidí, kteří na Vysočině onemocněli virózami, se v minulém týdnu zvýšil o desetinu. Na Třebíčsku zemřel na chřipku devětasedmdesátiletý pacient a další, o 12 let mladší, na Žďársku. Lékaři na Vysočině v 51.  týdnu evidovali 1461 nemocných v přepočtu na 100 tisíc obyvatel. Na Třebíčsku a na Havlíčkobrodsku byla překonána hranice epidemie. Aktuální údaje o počtu nemocných zveřejní krajská hygienická stanice v pondělí.

Jak na chřipku?

- dodržujte klidový režim, důležitý je dostatek spánku a odpočinku

- pijte horký čaj s medem a citrónem

- doplňujte vitamin C, důležitá je zvýšená konzumace ovoce a zeleniny

- teplotu nad 38 stupňů Celsia snižujte lékem proti horečce - pokud léky proti teplotě nezabírají, vyzkoušejte zábaly

- návštěva lékaře je nutná při neustupujících potížích 
 

Autoři | Foto www.ordinace.cz

Štítky Kraj Vysočina, chřipka, nemocnice, návštěva, Krajská hygienická stanice, okres Žďár nad Sázavou, Jihlava, Nové Město na Moravě, Nemocnice Třebíč, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině zemřeli na chřipku už tři lidé. Přibývá zákazů návštěv v nemocnicích | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.