Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nová ambulance dětského praktika v Nemocnici Pelhřimov už nové pacienty nebere

Nemocnice Pelhřimov přestala pro velký zájem přijímat nové pacienty do nedávno otevřené dětské ambulance. Výjimku mají novorozenci. Ambulancemi dětských praktických lékařů při nemocnicích se kraj snaží mírnit nedostatek dětských lékařů v regionu. Pro nové zájemce je od začátku října otevřená ambulance, kterou zřídila Nemocnice Havlíčkův Brod. ČTK to řekly mluvčí obou nemocnic.

„V současné době máme 600 registrací. Registraci jsme nyní pozastavili, abychom zachovali kvalitu péče a optimalizovali stávající pacientské zázemí," uvedla mluvčí Nemocnice Pelhřimov Alexandra Knapová.

Ambulanci praktického lékaře pro děti a dorost, kterou zajišťují lékaři nemocnice, otevřela nemocnice v nově vybudovaném pavilonu dokončeném v létě. Pacienti ho začali postupně využívat od září.

FOTO: Vysočina bude mít novou ambulanci pro dětské pacienty. Podívejte se, jak to v ordinaci vypadá

Až tisíc dětských pacientů se bude moci zaregistrovat do nové dětské ambulance, která se od letošního 11. září otevře v Pavilonu péče o rodinu Nemocnice Pelhřimov. Lékařská péče bude určena primárně dětem s trvalým pobytem na Pelhřimovsku.

Zájem o ambulanci praktika je podle Knapové velký, což se odráží i v několikaměsíčních objednacích lhůtách. „Z toho důvodu jsme to (příjem nových pacientů) pozastavili, aby lhůty nebyly tak dlouhé. A samozřejmě v příštím roce zase přijímat začneme, protože očekáváme, že obvod bude mít zhruba 1000 pacientů," řekla Knapová. Novorozence ambulance dál přijímá, mezi novými pacienty jich výrazně nepřibývá. „Za poslední měsíc jich bylo asi pět," dodala Knapová.

V Nemocnici Pelhřimov, která se v letošním Národním hodnocení spokojenosti pacientů umístila na prvním místě, se rodí přes 500 dětí ročně.

Nejčastěji děti z Ukrajiny 

Havlíčkobrodská nemocnice zahájila provoz vlastní ambulance praktického dětského doktora 2. října v pronajatém prostoru sousední psychiatrické nemocnice. „Protože se momentálně chystáme na velkou rekonstrukci pavilonu infekčního oddělení a ředitelství, museli jsme celý provoz někam přesunout, takže prostor nyní máme pomálu," vysvětlila mluvčí Nemocnice Havlíčkův Brod Petra Černo. Ambulance přijímá nové pacienty, velký zájem o ni podle ní mají pro své děti i rodiny z Ukrajiny.

Praktických dětských lékařů je podle jejich sdružení na Vysočině s půl milionem obyvatel asi 80. Nové ordinace se ke vzniku snaží Kraj Vysočina motivovat finanční dotací několika set tisíc korun.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Pelhřimov

Štítky zdraví, ordinace, pediatr, ordinace, nemocnice, rodina, děti, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová ambulance dětského praktika v Nemocnici Pelhřimov už nové pacienty nebere | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.