Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pracovnici jihlavské nemocnice ocenil ministr Jurečka. S kolegy tvoříme dobrý tým, říká Libuše Musilová

Jihlavská nemocnice se může pyšnit oceněnou zdravotně-sociální pracovnicí Libuší Musilovou. Ta radí pacientům a také jejich blízkým, co bude dál po propuštění z nemocnice. A její práci nyní ocenil ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka.

Řeč je o ocenění Gratias 2023. To symbolizuje poděkování sociálním pracovníkům za jejich každodenní a kvalitně odváděnou, vysoce odbornou a velmi náročnou práci. „Nominace k ocenění může podat kdokoli a je potřeba vyjádřit důvody k nominaci z praxe sociálních pracovníků. Všechny nominace následně hodnotí odborná komise. Nominovaní mohou být sociální pracovnice a pracovníci ve všech oblastech jejich působení, a to v rámci kategorií: veřejná správa, služby sociální prevence, služby sociální péče, sociální poradenství a ostatní - zdravotnická zařízení a věznice, školy a školská zařízení,“ vysvětluje Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava.

Libuše Musilová kromě výše uvedeného od pacientů, které čeká propuštění z nemocnice, zjišťuje, jestli na ně doma někdo čeká, domlouvá přesuny do jiných zdravotnických zařízení. Pomáhá pacientům s vyřizováním všech náležitostí.

Tým těchto pracovníků v jihlavské nemocnici pečuje o pacienty a jejich rodiny. „Další kolegyně má na starosti oddělení geriatrické a následné péče a paliativu, dohromady tvoříme dobrý tým, který pomáhá pacientům řešit jejich záležitosti,“ říká oceněná Libuše Musilová, jež na pozici sociálního pracovníka pracuje od roku 2008, kdy začínala v Domově se zvláštním režimem pro osoby závislé na alkoholu v Nových Syrovicích, poté pracovala v Azylovém domě pro muže v Jihlavě, zde spolupracovala i s Al Pasem Vysočina, kde se věnovala osobám ve výkonu trestu odnětí svobody, následně pracovala jako krajský síťař projektu MPSV ČR Systémový rozvoj a podpora nástrojů sociálně-právní ochrany dětí.

„V současnosti působí na pozici zdravotně sociálního pracovníka v Nemocnici Jihlava, kde mimo spolupracuje na projektu Tvorba sociálně zdravotního pomezí v Kraji Vysočina,“ doplnila mluvčí Zachrlová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky ocenění, zdravotnictví, sociální, pomoc, pacient, nemocnice, Gratias, Libuše Musilová, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pracovnici jihlavské nemocnice ocenil ministr Jurečka. S kolegy tvoříme dobrý tým, říká Libuše Musilová | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.