Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Pacienti na vozíčku teď mohou zahradničit u pavilonu jihlavské nemocnice. Díky speciálnímu truhlíku

Proč by i vozíčkáři nemohli obstarávat truhlík? Tuto otázku si položila koordinátorka dobrovolníků Žofie Vojáčková, která pomáhá v jihlavské nemocnici. A svoji myšlenku společně se studenty jihlavské stavební školy zrealizovala. Vznikl tak speciální truhlík, která hravě obstará i člověk na invalidním vozíku.

U jihlavské nemocnice dobrovolníci již dříve zřídili záhonky, kde pěstují třeba rajčata. Pacienti na vozíčku se mohli sice kochat pohledem, ale dosud nemohli navléct rukavice a s hlínou pracovat. To se díky novému speciálnímu truhlíku změní. „Pacienti mohou pohodlně zajet i s vozíčkem pod truhlík a tam zapomenout na chvíli na to, že jsou v nemocnici,“ popisuje myšlenku koordinátorka dobrovolníků Petra Humlerová.

Studenty vedli jejich mistři 

Myšlenku dobrovolnice Vojáčkové pomohli zhmotnit již zmínění studenti Střední školy stavební Jihlava. Průběžně se práce zhostili truhláři a klempíři pod vedením svých mistrů: „Velké díky patří také firmám, které nám přispěly na materiál. Klempířství Talpa nám dodalo materiál na plechovou vanu, díky které nebude z truhlíku protékat voda. Palubky Koten věnovaly dřevo,“ dodává vedoucí učitel odborného výcviku Jiří Volšinský.

Nový truhlík je umístěný u pavilonu F. „Sloužit bude pod taktovkou dobrovolníků jihlavské nemocnice hlavně pacientům geriatrického oddělení,“ doplnila mluvčí jihlavské nemocnice Monika Zachrlová.

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky truhlík, handicap, zahrada, pěstování, zdraví, invalida, dobrovolník, student, nemocnice, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pacienti na vozíčku teď mohou zahradničit u pavilonu jihlavské nemocnice. Díky speciálnímu truhlíku | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.