Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Návštěvy nesmí už ani do pelhřimovské nemocnice. Zákaz neplatí u porodů a pacientů v terminálním stadiu

Krajem zřizovaná Nemocnice Pelhřimov zakáže od středy kvůli epidemii akutních respiračních onemocnění návštěvy, informovala mluvčí pelhřimovské nemocnice Alexandra Knapová. V ostatních čtyřech krajských nemocnicích už zákazy návštěv platí. Podle posledních údajů krajské hygienické stanice je na Vysočině na 100 tisíc obyvatel 2059 lidí s respiračním onemocněním, trápí je chřipky i RS viry.

„Zákaz návštěv se netýká doprovodu u porodu a pacientů v terminálním stadiu. Návštěvy těchto pacientů jsou možné vždy po dohodě s ošetřujícím lékařem či primářem oddělení. Dále v Nemocnici Pelhřimov platí doporučení používání ochranných prostředků dýchacích cest. Doporučení se týká pacientů, kteří do Nemocnice Pelhřimov dochází k ambulantnímu ošetření," uvedla Alexandra Knapová. Na Pelhřimovsku je na 100 tisíc obyvatel 2420 nemocných s respiračními chorobami.

Návštěvy už loni 27. prosince zakázala Nemocnice Jihlava, o den později se připojila také nemocnice v Havlíčkově Brodě. Od 19. prosince 2022 nesmí návštěvy také do nemocnice v Novém Městě na Moravě na Žďársku. Na 100 tisíc obyvatel Žďárska nyní připadá 3259 nemocných s respiračními onemocněními, je to nejvíc ze všech pěti okresů asi půlmilionové Vysočiny. Nemocnice Třebíč zakázala návštěvy v pondělí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky návštěvy, nemocnice, chřipka, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvy nesmí už ani do pelhřimovské nemocnice. Zákaz neplatí u porodů a pacientů v terminálním stadiu | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.