Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jihlavská nemocnice je zase o něco modernější. Otevřelo se vylepšené neurologické oddělení

Dlouhodobá rekonstrukce v jihlavské nemocnici má své první výsledky. Pro pacienty se otevřelo první patro interního pavilonu. Opravy trvaly několik měsíců. Neurologické oddělení se v těchto dnech přestěhovalo do opraveného zázemí. Práce ale pokračují dál a skončí za dva a půl roku.

Na interním pavilonu je 339 lůžek, je to vůbec nejvíc v rámci celé jihlavské nemocnice. S nadsázkou jde tedy říct, že stěhování připomíná akci „kulový blesk“.  „Interní pavilon byl na hranici technické amortizace a rekonstrukce byla nezbytná. Výsledkem bude větší komfort pacientů. Děkujeme všem pacientům i příbuzným za pochopení, toleranci přechodně sníženého komfortu,“ říká ředitel nemocnice Lukáš Velev.

Opravy a stěhování jdou zatím bez větších komplikací. Pacienti si díky orientačnímu systému na změnu zvykli, vedení nemocnice navíc přivolalo na pomoc člověka, který na informačním centru pomáhá pacientům najít vše, co potřebují: „Na pana Dvořáčka máme desítky pochval. Především starším pacientům pomáhá s orientací,“ říká náměstkyně ošetřovatelské péče Jarmila Cmuntová.

„Opravy jdou postupně od nejvyššího po nejnižší patro. V pavilonu původně sídlila oddělení plicní, chirurgické, kožní, onkologické, ORL, urologické, interní, kardiologické a neurologické. V těchto dnech se přestěhovalo do nového první, a to neurologické oddělení. V únoru bude opravené další patro. Celkově opravy vyjdou na téměř 400 milionů korun. Veškeré informace ohledně stěhování pacienti najdou na internetových stránkách naší nemocnice,“ uzavřela Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava.

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky Lékárenský komplex Jihlava, pacient, pavilon, stěhování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská nemocnice je zase o něco modernější. Otevřelo se vylepšené neurologické oddělení | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.