Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pelhřimovské ORL má novou vyšetřovací jednotku. Vyšla na milion

Otorinolaryngologické oddělení (ORL) v pelhřimovské nemocnici má novou vyšetřovací jednotku, vyšla na jeden milion korun. Hlavní výhodou nové komplexní jednotky určené pro vyšetření krku, nosu a uší je přesnější a rychlejší diagnostika chronických a akutních onemocnění.

Nový přístroj zhlédli představitelé města Pelhřimov, konkrétně starosta Ladislav Med a místostarostové Zdeněk Jaroš a Josef Koch. Město totiž na přístroj finančně přispělo. „Během slavnostního představení jednotky ocenili její moderní vzhled, ale především praktičnost a šetrnost při vyšetření pacientů," podotkla v tiskové zprávě Alexandra Knapová, mluvčí pelhřimovské nemocnice. 

Na pelhřimovském ORL bylo v roce 2021 provedeno 24 048 výkonů. Ve dvou ambulancích jsou nejčastěji ošetřováni pacienti s onemocněním horních cest dýchacích tedy nosu, vedlejších nosních dutin, hrtanu, dále s nemocemi mandlí, po různých úrazech či s vývojovými vadami v oblasti ORL. „Provádíme audiometrická vyšetření a disponujeme novým přístrojem na vyšetření sluchu u novorozenců. Výkonů je celá řada. Nová mobilní vyšetřovací jednotka nám nahradila dvacet let starou přístrojovou techniku. Výhodou tohoto vybavení je zabudovaný optický kamerový systém a součástí je i nový vyšetřovací mikroskop,“ sdělila primářka ORL pelhřimovské nemocnice Martina Hájková.

Město Pelhřimov poskytuje nemocnici finanční příspěvek pravidelně. Za posledních jedenáct let bylo díky financím zakoupeno například sedm sanitních vozidel, artroskopická sestava, ultrazvuk a čtyři nová osobní vozidla, která slouží sestřičkám z oddělení domácí péče a z oddělení paliativní péče. „Finanční podpory od města Pelhřimova si velmi vážíme a věříme, že pacienti tuto jednotku, která umožňuje komfortnější a přesnější vyšetření, ocení,“ uzavřel ředitel nemocnice Michal Kozár. 

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Pelhřimov | Zdroj Nemocnice Pelhřimov

Štítky ORL, vyšetření, jednotka, optika, vybavení, nemocnice, Pelhřimov, nemoc, pacient, Josef Koch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pelhřimovské ORL má novou vyšetřovací jednotku. Vyšla na milion | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.