Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Maminky po porodu v Jihlavě mají vylepšený pokoj. S novými postelemi, koupelnou i podlahou

Jihlavská porodnice nabízí novopečeným maminkám pobyt ve vylepšeném pokoji. V zázemí se dvěma lůžky jsou nové postele, podlaha, nábytek a nová koupelna. Za pobyt na pokoji, kde tráví maminky po porodu první dny s miminkem, se nemusí platit.

Pokoj se mohl opravit díky akci Vánoční pokoj, kdy se vybíraly peníze od dárců na pokoj pro nastávající maminky na oddělení šestinedělí. Ten se opravit podařilo a díky tomu, že ruku k dílu dali i zaměstnanci nemocnice, ušetřilo se a peníze zbyly právě i na pokoj pro maminky po porodu. „Každý pokoj byl třílůžkový a měly společnou koupelnu. Právě oprava sociálního zařízení a rozdělení na dvě samostatné koupelny s toaletou a sprchou beru jako největší změnu a komfort pro pacientky,“ popisuje lékařka a autorka pokoje Monika Stretavská.

Nastávající maminky v jihlavské nemocnici, které čekají na porod dítěte, nyní mohou být hospitalizovány ve dvou vylepšených pokojích. V nich jsou zcela nové postele, podlaha, skříně, kompletně opravená koupelna, stěny zdobí výrazné tapety.

Radost z nového pokoje má i primářka gynekologicko-porodnického oddělení Petra Herboltová. „Jsme rádi, že se podařilo maminkám nabídnout důstojné a krásné zázemí. Chceme, aby se u nás ženy cítily jako doma a tento pokoj jim to doufám dokáže splnit. Pobyt na těchto pokojích je pro ženy zdarma,“ dodává Petra Herboltová.

Maminky po porodu v Jihlavě mají vylepšený pokoj. S novými postelemi, koupelnou i podlahou

V jihlavské nemocnici stoupá poslední roky porodnost, za posledních sedm let zhruba o třetinu. Je to dáno tím, že jihlavskou porodnici si vybírají maminky nejenom z Jihlavska, ale i okolních okresů a také vzdálených míst. Není výjimkou, že sem jezdí rodit ženy z Dačicka nebo třeba Vrchlabí. 

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky porod, porodnice, pokoj, zázemí, Vánoční pokoj, nemocnice, Jihlava, koupelna, postel, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Maminky po porodu v Jihlavě mají vylepšený pokoj. S novými postelemi, koupelnou i podlahou | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.