Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Farma v Sasově zve na Biozemědělský den. Lidé ochutnají bio burčák nebo kančí lovečák

Biofarma Sasov po roce opět zve na Biozemědělský den - Den otevřených vrat, a to v sobotu 24. září. Návštěvníci akce se mohou těšit na bohatý program. Hlavním tématem budou kvalitní suroviny a zdravé výrobky. Program ale nebude jen o jídle.

Lidé uvidí bioplynovou stanici, děti i rodiče zabaví tvoření z přírodních materiálů, trampolína, ping pong nebo třeba lukostřelba. Zahřát se budou moci u ohně při pečení špekáčků.

Návštěvníci si prohlédnou výběhy ustájených prasat, koně, sušárnu bylin a konopí, nahlédnou do faremních jatek nebo do zelinářské zahrady. Mezi 13. a 14. hodinou budou probíhat vyjížďky na koních. Zájemci si budou moci zkusit školu steakování.

Lidé z farmy v Sasově se pyšní hned několika oceněními, v tomto roce zvítězila jejich Bio trhaná paštika z přeštíka, ta je celkovým vítězem v soutěži Česká biopotravina roku. Oceněno bylo třeba i Bio konopné sádlo z přeštických prasat, Bio drštková polévka nebo Kančí biolovečák. Tyto všechny výrobky budou lidé moci ochutnat.

Návštěvníci akce dostanou možnost odnést si produkty z farmy domů, na akci bude otevřený faremní obchůdek, kde lidé seženou třeba maso, masné výrobky a uzeniny bez chemie a mnoho dalšího.

Pít se bude bio burčák a hroznový mošt z Pavlova pod Pálavou.

Zejména maminky bude zajímat stánek s látkovými plenkami, s přírodní kosmetikou a také povídaní o nošení dětí. 

Biozemědělský den na Sasově startuje v sobotu 24. září v 10:30.  Konec je naplánován na 17. hodinu. Vstupné je pro návštěvníky dobrovolné.

Foto www.biofarma.cz

Štítky statek, Sasov, burčák, Česká biopotravina roku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Farma v Sasově zve na Biozemědělský den. Lidé ochutnají bio burčák nebo kančí lovečák | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.