Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Zájem o očkování proti covidu na jihlavském Dni zdraví předčil očekávání. Původní množství vakcíny se navyšovalo

Jihlavská nemocnice v úterý 9. listopadu opět pořádala Den zdraví. A jak se ukázalo, navštívili ho hlavně zájemci o očkování proti onemocnění covid-19. Původně připravených padesát dávek jednorázové vakcíny bylo proočkováno během dopoledne. Na aplikaci se sjeli lidé nejenom z Jihlavy, ale i okolních měst Vysočiny, třeba Ledče nad Sázavou.

„Celkem jsme aplikovali 87 dávek jednorázové vakcíny Janseen od firmy Johnson proti onemocnění Covid-19 a 14 dávek proti chřipce,“ říká náměstkyně ošetřovatelské péče Hana Hladíková s tím, že počty předčily očekávání a už hodinu po začátku Dne zdraví byla jasné, že připravit se musí více než původně připravených padesát dávek. „Jsme moc rádi, že si za námi našli cestu i lidé z dalších měst v kraji a nejenom z Jihlavy,“ dodává Hladíková.

Kromě očkování si lidé mohli vyzkoušet, jak jsou na tom s hladinou cholesterolu, a to pod taktovkou Státního zdravotnického ústavu. Dále se měřila glykémie, na místě poradili nutriční terapeuti, ženy mohly bez objednání využít vyšetření mamografem. Radilo se i kuřákům, kteří chtějí s tímto zlozvykem přestat.

„Nový přístroj si mohli zájemci vyzkoušet u hygieny rukou, nově měla poradenství připravené také porodnice i gastroenterologická ambulance ohledně prevence kolorektálního karcinomu nebo urologická ambulance, kde měli materiál k ošetřování pacientů s nefrostomií, epicystostomií a urostomií. U každého stanoviště se zastavila zhruba stovka lidí,“ jmenuje Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava.

Pokud epidemiologická situace dovolí, další Den zdraví proběhne příští rok na jaře.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky Den zdraví, zdraví, prevence, Nemocnice Jihlava, očkování, covid, koronavirus, vakcína, Lékárenský komplex Jihlava, Jihlava, Kraj Vysočina, Ledeč nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o očkování proti covidu na jihlavském Dni zdraví předčil očekávání. Původní množství vakcíny se navyšovalo | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.