Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jihlavská nemocnice rozšířila lůžka pro lidi s covidem. Přibývají i dětští pacienti s RS viry

Nemocnice Jihlava preventivně vyčlenila pro pacienty s covidem-19 druhou jednotku infekčního oddělení, má tak vyhrazeno 40 lůžek. Nyní hospitalizuje pět pacientů ve věku 60 až 80 let, průběh jejich onemocnění je lehký až středně vážný. V nemocnici přibývají i dětští pacienti. Důvodem jejich hospitalizace jsou RS viry, které způsobují infekce dýchacích cest, řekla mluvčí nemocnice Monika Zachrlová.

Dětských pacientů hospitalizovaných kvůli respiračním potížím je podle ní nemocnice denně asi pět nebo šest. Dvě děti v tomto týdnu potřebovaly kyslík. Podle krajského hygienické stanice je na Vysočině epidemie respiračních onemocnění. Nemocných bylo podle údajů z konce minulého týden 1900 lidí na 100 tisíc obyvatel.

Pozitivně testovaných na koronavirus bylo na Vysočině v posledních sedmi dnech 101 lidí na 100 tisíc obyvatel, uvedlo ministerstvo zdravotnictví na svém webu. Jihlavská nemocnice rozšířila lůžka určená pro pacienty s covidem-19 preventivně. Zatím je rozhodnuto, že bude přijímat i pacienty z Pelhřimovska. Hospitalizovaní pacienti většinou nejsou podle Zachrlové očkovaní proti covidu-19.

Zájem o očkování v posledním týdnu stoupá. Nově se v Jihlavě registrovalo asi 200 lidí, přičemž v týdnech před tím chodili do jihlavského očkovacího centra lidé hlavně kvůli třetí posilující dávce očkování. Dnes začalo v Jihlavě po delší době také očkování pro neregistrované pacienty. „Předpokládáme, že zájem tam bude také zvýšený, příští týden se budou neregistrovaní očkovat dvakrát v týdnu," řekla Monika Zachrlová. Na Vysočině bylo zatím podáno asi 553 tisíc očkovacích dávek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky nemocnice, covid, koronavirus, Jihlava, pacient, COVID-19, Lékárenský komplex Jihlava, Kraj Vysočina, Krajská hygienická stanice, okres Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská nemocnice rozšířila lůžka pro lidi s covidem. Přibývají i dětští pacienti s RS viry | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.