Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Voda ve dvou koupalištích by mohla být riziková

Voda nevhodná ke koupání je na Vysočině v rybníku Černý na Jihlavsku a u Koněšínské pláže na Dalešické přehradě na Třebíčsku. Hygienici v ní zjistili zvýšené koncentrace sinic a chlorofylu. Koupání v těchto přírodních koupalištích by mohlo způsobit zdravotní potíže zejména lidem s oslabenou imunitou a těhotným ženám. Vyplývá to z informací na webu Krajské hygienické stanice Kraje Vysočina.

V dalších sedmi koupacích vodních plochách má voda zhoršenou jakost. Lidé by se měli po koupání osprchovat. Patří mezi ně rybníky Kachlička a Ředkovec a Břevnická nádrž na Havlíčkobrodsku, vodní nádrž Sedlice na Pelhřimovsku a rybník Medlov, Pilská nádrž a koupaliště v Novém Městě na Moravě na Žďársku.

Kvalitní a nezávadnou vodu mají tradičně rybníky Velký Pařezitý a Malý Pařezitý pod vrchem Javořice stejně jako biotop Malvíny v Třešti na Jihlavsku, lom v Horní Cerekvi a vodní nádrž Trnávka na Pelhřimovsku, rybník Stejskal na Třebíčsku a rybníky Domanínský, Sykovec, Velké Dářko a přírodní biotop v Šiklově mlýně na Žďársku.

Teplota vody se v přírodních koupalištích Vysočiny pohybuje od 19 do 25 stupňů Celsia.

Autoři | Foto www.turistik.cz

Štítky koupání, Kraj Vysočina, rybník, okres Jihlava, okres Třebíč, Krajská hygienická stanice, Vodní nádrž Dalešice, okres Pelhřimov, okres Žďár nad Sázavou, okres Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Voda ve dvou koupalištích by mohla být riziková | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.