Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V jihlavské nemocnici ošetřili po pádu na ledovce desítky zraněných. Řada lidí ruší vyšetření, bojí se vyjet

Personál jihlavské nemocnice se od dnešního rána nezastavil. Kvůli úrazům po pádu na ledovce dnes v nemocnici ošetřili několik desítek lidí.

Čekárna urgentního příjmu se dopoledne kvůli úrazům plnila i v Nemocnici Třebíč. Jinde lidé ruší návštěvy ambulancí nemocnice, protože se kvůli náledí bojí přijet, řekly mluvčí krajských nemocnic.

Do dnešních 9:00 v Nemocnici Jihlava ošetřili prvních 30 lidí. „Teď máme plnou traumatologickou ambulanci, počet je asi dvojnásobný. Jsou to hlavně pády na kluzkých chodnících," řekla mluvčí Nemocnice Jihlava Monika Zachrlová. Obdobná je situace v třebíčské nemocnici. Zdravotníci ošetřují především pohmožděniny zápěstí, kloubů, kolen, ramen či loktů, řekla mluvčí třebíčské nemocnice Jitka Mácová.

Mrznout bude i odpoledne

Trochu klidněji mají dnes v pelhřimovské a novoměstské nemocnici. Zde se po pádu nechali ošetřit jen jednotlivci. „Chirurgický urgent žádný nárůst počtu pacientů nezaznamenal, je to jako obvykle. Naopak tři až čtyři pacienti objednaní do chirurgické ambulance volali, že kvůli náledí dnes nepřijedou," řekla mluvčí Nemocnice Nové Město na Moravě Tamara Pecková Homolová.

Zdravotní záchranná služba na rozdíl od některých nemocnic vyšší počty úrazů neeviduje. „V souvislosti s počasím jsme dnes nezasahovali ani u jednoho případu," řekl mluvčí záchranářů Petr Janáček.

Na silnicích Vysočiny se v noci nejdřív tvořila ledovka, pak začalo sněžit. K ránu byly teploty až osm stupňů pod nulou, pořád mrzne. Přes den by podle meteorologů měly být sněhové přeháňky jen ojediněle. Nejvyšší odpolední teploty budou minus pět až minus dva stupně.

Předpověď meteorologů se opravdu naplnila a na Vysočině během noci napadl nový sníh. Na mnoha místech kraje se z tohoto důvodu komplikuje cestování. Jak uvedla mluvčí policistů Stanislava Rázlová, policie během noci přijala několik oznámení na...

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS Kraje Vysočina | Zdroj ČTK

Štítky nemocnice, ledovka, zranění, pár, ošetření, zdraví, Vysočina, Lékárenský komplex Jihlava, Nemocnice Třebíč, Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace, ledovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihlavské nemocnici ošetřili po pádu na ledovce desítky zraněných. Řada lidí ruší vyšetření, bojí se vyjet | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.