Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na Vysočině dnes přibyly tři případy koronaviru, celkově je jich 136

Na Vysočině přibyly od pondělního večera tři potvrzené případy nemoci covid-19, všechny jsou z Třebíčska. V kraji už bylo podle aktuálních informací krajské hygienické stanice 136 potvrzených případů. Vyléčili se tři pacienti, dva lidé v souvislosti s nemocí zemřeli.

Nejvíc lidí nakažených koronavirem, 67, je na Havlíčkobrodsku, nejméně na Pelhřimovsku, kde je pořád jen jeden pacient s potvrzenou diagnózou nemoci covid-19. Na Žďársku je 33 případů, na Třebíčsku 25 a na Jihlavsku deset.

Dva lidé, kteří na Vysočině v souvislosti s koronavirovou nákazou zemřeli, byli oba klienty domova pro seniory v Břevnici na Havlíčkobrodsku, který je od konce března v karanténě.

Podle informací ministerstva zdravotnictví, které eviduje nakažené podle místa jejich trvalého pobytu, je z Vysočiny 139 nemocných. Na každých 100 tisíc obyvatel tohoto kraje tak připadá 27 lidí s prokázanou nemocí covid-19. V sousedství Vysočiny má nejnižší podíl nemocných na 100 tisíc obyvatel Jihočeský kraj, kde jde o 19 lidí. Ve Středočeském kraji to je 44 lidí.

Vzorky na testy od začátku koronavirové infekce na Vysočině odebírá výjezdová skupina zdravotní záchranné služby. Stabilní odběrová místa fungují u nemocnic v Jihlavě, Havlíčkově Brodě, Třebíči a ode dneška i v Pelhřimově. Od středy bude mít odběrné místo také novoměstská nemocnice. Podle informací Kraje Vysočina bylo na Vysočině k 6. dubnu odebráno asi 2200 vzorků.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 67
Jihlavsko 10
Pelhřimovsko 1
Třebíčsko 25
Žďársko 33
Celkem 136

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 7. dubna 2020 18:15 

Foto Vít Hassan | Zdroj ČTK

Štítky ČR, koronavirus, Vysočina, Kraj Vysočina, COVID-19, nemoc, okres Třebíč, Krajská hygienická stanice, infekční onemocnění, okres Havlíčkův Brod, okres Žďár nad Sázavou, okres Jihlava, okres Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině dnes přibyly tři případy koronaviru, celkově je jich 136 | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.