Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

CHŘIPKA NA VYSOČINĚ: Jeden člověk v kraji zemřel. Muži v Jihlavě bylo 58 let

V souvislosti s chřipkou zaznamenali hygienici na Vysočině letošní první úmrtí. V Jihlavě zemřel muž narozený v roce 1962, byl chronicky nemocný. Hygienici v kraji za poslední týden zaznamenali nárůst nemocnosti asi o 1,5 procenta. Nemocných s respiračními chorobami je 1865 na 100 tisíc obyvatel. Zavřeno návštěvám zůstává 15 zdravotnických a sociálních zařízení, řekla ředitelka protiepidemického odboru krajské hygienické stanice Alena Dvořáková.

Kvůli vážnému průběhu nemoci bylo v kraji od začátku roku hospitalizováno sedm lidí, mezi nimi i muž, který zemřel. „Měl další chronická onemocnění, kdy ta chřipka vyvrcholila v akutní srdeční selhání," řekla Alena Dvořáková.

V celé ČR bylo letos vážných případů 126, infekci podlehlo 23 lidí.

Chřipková onemocnění v kraji jsou podle ní zřejmě na vrcholu. Někde už začaly počty nemocných klesat. Na Žďársku klesla nemocnost za týden o 19 procent na 2127 nemocných na 100 tisíc obyvatel. Naopak Havlíčkův Brod má nárůst 20 procent a hlásí 2178 nemocných na 100 tisíc obyvatel. „Je to těžké nějak prognózovat, ale dá se říct, že jsme zřejmě na vrcholu nemocnosti," dodala Dvořáková.

CHŘIPKA NA VYSOČINĚ: Další nemocnice v kraji vyhlásila zákaz návštěv

Krajská nemocnice v Havlíčkově Brodě dnes zakázala návštěvy. Stejné opatření platí i jinde v kraji. O zákazu návštěv rozhodlo vedení havlíčkobrodské nemocnice na základě doporučení krajské hygienické stanice a po konzultaci s nemocničním...

Kvůli vysoké nemocnosti je v kraji zákaz návštěv v 15 nemocnicích, léčebnách či domovech pro seniory. Nejdéle, od 14. ledna, platí zákaz návštěv v Alzheimercentru Jihlava.

V České republice je průměrná nemocnost 1896 na 100 tisíc  obyvatel, nejvíc nemocných je podle Dvořákové v Moravskoslezském kraji.

Autoři

Štítky zdraví, chřipka, Vysočina, Jihlava, Kraj Vysočina, Alena Dvořáková, nemoc, návštěva, Krajská hygienická stanice, Česko, okres Žďár nad Sázavou, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

CHŘIPKA NA VYSOČINĚ: Jeden člověk v kraji zemřel. Muži v Jihlavě bylo 58 let | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.