Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

CHŘIPKA NA VYSOČINĚ: Další nemocnice v kraji vyhlásila zákaz návštěv

Krajská nemocnice v Havlíčkově Brodě dnes zakázala návštěvy. Stejné opatření platí i jinde v kraji. O zákazu návštěv rozhodlo vedení havlíčkobrodské nemocnice na základě doporučení krajské hygienické stanice a po konzultaci s nemocničním epidemiologem, sdělila mluvčí nemocnice Petra Černo. Důvodem je růst počtu nemocných s respiračními chorobami ve spádové oblasti. Na Vysočině je od minulého týdne epidemie, přesné údaje o aktuálním počtu nemocných zveřejní krajští hygienici v Jihlavě v pondělí.

Stejně jako havlíčkobrodská nemocnice postupovala v minulých dnech i jiná zdravotnická zařízení v kraji. Zákazy návštěv platí v Nemocnici Pelhřimov, v Psychiatrické nemocnici Jihlava, na některých odděleních havlíčkobrodské psychiatrie nebo v nemocnici v Humpolci. Uzavřená jsou i další zařízení, nejdéle z nich Alzheimercentrum v Jihlavě, kam návštěvy nemohou už od 14. ledna. V pondělí zakáže návštěvy také pelhřimovský domov pro seniory.

Podle údajů zveřejněných Krajskou hygienickou stanicí Jihlava 3. února je na vysočině 1840 nemocných na 100.000 obyvatel. Laboratorní testy prokázaly výskyt pravé chřipky typu A a B. S vážným průběhem bylo hospitalizováno několik lidí včetně třináctiletého chlapce. 

Jak vyzrát na chřipku?
- dodržujte klidový režim
- důležitý je dostatek spánku a odpočinku
- pijte horký čaj s medem a citrónem 
- doplňujte vitamin C
- důležitá je zvýšená konzumace ovoce a zeleniny
- teplotu nad 38 stupňů Celsia snižujte lékem proti horečce
- pokud léky proti teplotě nezabírají, vyzkoušejte zábaly
 - návštěva lékaře je nutná při neustupujících potížích  

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky epidemie, zdraví, nemocnice, chřipka, Vysočina, návštěva, Kraj Vysočina, Jihlava, Krajská hygienická stanice, Havlíčkův Brod, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, Psychiatrická léčebna Jihlava, Humpolec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

CHŘIPKA NA VYSOČINĚ: Další nemocnice v kraji vyhlásila zákaz návštěv | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.