Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Soutěž pro žáky ze ZŠ: O zemědělství a lesnictví toho nejvíc ví děti z Pelhřimovska

V závěru minulého týdne se v sídle Kraje Vysočina v Jihlavě konalo finále soutěže Zemědělství a lesnictví na Vysočině určené pro žáky 7. a 8. tříd základních škol a víceletých gymnázií. S nejvyšším počtem bodů nakonec zvítězil Jan Brož ze základní školy v Horní Cerekvi, který druhého Lukáše Zárubu ze ZŠ Kamenice nad Lipou porazil jen lepším časem odevzdání testu. Trojici vítězů doplnil Matouš Jílek ze ZŠ a MŠ Lukavec.

Na tři nejlepší kromě věcných darů čekal také velký koš regionálních potravin ze školního statku v Humpolci.

V letošním v pořadí už třetím ročníku soutěže bojovalo o vítězství 65 žáků, kteří si nejlépe vedli ve školních kolech, a to vždy dva nejlepší řešitelé z každé školy. „Úkolem soutěžících bylo zodpovědět 25 otázek zaměřených na oblast zemědělské produkce, biopotravin, ochrany životního prostředí, lesnictví nebo aktuální kůrovcové kalamity,“ popsal zadání krajského finále radní Martin Hyský, do jehož gesce spadá právě zemědělství a životní prostředí.

Ještě dodal, že například otázky o kůrovci dělaly soutěžícím potíže, naopak rostliny a jejich zařazení do jednotlivých druhů bylo téměř 100%, stejně tak otázky týkající se brambor.

Odměnou pro prvních dvacet nejlepších řešitelů soutěže Zemědělství a lesnictví na Vysočině je zážitkový dvoudenní výlet 7. a 8. června, který zahrnuje například návštěvu Městských lesů Pelhřimov, kde budou děti sázet stromky, pobyt na Školním statku Humpolec s jízdou na koních nebo návštěvu rodinné farmy Mošnových. Výlet zakončí děti v interaktivním muzeu Ohrada v Hluboké nad Vltavou.

Výsledky 3. ročníku soutěže Zemědělství a lesnictví na Vysočině
1. Jan Brož – ZŠ Horní Cerekev
2. Lukáš Záruba – ZŠ Kamenice nad Lipou
3. Matouš Jílek – ZŠ a MŠ Lukavec

Tisková zpráva | Foto Kraj Vysočina

Štítky soutěž, zemědělství, les, znalosti, Kraj Vysočina, Jan Brož, okres Pelhřimov, Kamenice nad Lipou, Horní Cerekev, Lukavec, Jihlava, Humpolec

Soutěž pro žáky ze ZŠ: O zemědělství a lesnictví toho nejvíc ví děti z Pelhřimovska | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.