Aktuálně

VIDEO: Stát není firma, Babiše už ne. Šéfa hnutí ANO v Jihlavě čekali mladí odpůrci více...

Řidička legendární růžové Octavie, co v pátek u Hosova bourala, hledá své zachránce více...

Policisté na Žďársku pátrali téměř celou noc po dětech, všechny se vrátily domů více...

Na Pelhřimovsku došlo k vraždě. Obviněná je jednašedesátiletá manželka oběti více...

FOTO: Skvělý úspěch! Čtveřice studentek z Třebíče se svým menu veze z Nitry dvě zlata

Tisková zpráva | Foto Kraj Vysočina

Čtyřčlenné družstvo složené ze studentek Obchodní akademie a Hotelové školy Třebíč absolutně ovládlo 22. ročník Gastrofestivalu ve slovenské Nitře. Přísná porota vysoce ocenila náročné čtyřchodové menu, připravené s povinnými surovinami na téma „Svatba“. Profesionální výkon předvedl i servis, u kterého porota zohlednila nadstandardní spolupráci s kuchyní, komunikativnost a pozornost.

První společnou mezinárodnís outěž proměnily ve zlatý pohár kuchařky Radka Matýsková a Petra Fialová. Jejich pečená telecí svíčková podávaná s bramborovými nočky a holandskou omáčkou porotu oslovila.

„Sledovat sehranost týmu z Třebíče byla radost. S přiměřenou trémou se perfektně profesně doplňovaly a nenechaly se ničím rozptylovat. Nebylo opravdu jednoduché v konkurenci dalších pěti vybraných týmů ze Slovenska, Belgie a Chorvatska připravit šest degustačních porcí a oslovit porotu,“ říká radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová.

Vítězné menu Obchodní akademie a Hotelové školy Třebíč
- Silný kuřecí vývar s rukolovými nudličkami a julienne z mladé zeleniny
- Restované krevetky se salátkem z čerstvého fenyklu a jahod doplněné rýžovým koláčkem a dresinkem provoněným estragonem a mátou
-Na másle pečená telecí svíčková s karotkovo – pórkovou mozaikou podávaná s bramborovými nočky v kabátku z červené quinoy, jemnou zeleninou, holandskou omáčkou a redukcí z červeného vína
- Rozinkový dort s jemným krémem z kešu ořechů s karamelizovanými hruškami, krémem z mascarpone a polevou z vaječného likéru

Druhý zlatý pohár patří týmu číšnic ve složení Veronika Lavická a Tereza Cabejšková. Kromě starosti o hosty u VIP stolu musela děvčata před svou porotou obhájit přípravu slavnostní tabule pro čtyři nejdůležitější hosty stavební hostiny.

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky Gastrofestival, vítězství, gastronomie, Třebíč, menu, svatba, Nitra, Petra Fialová, Hotelová škola Třebíč, Belgie, Slovensko, Chorvatsko, Jana Fialová, Kraj Vysočina

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.