Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Studovat vysokou školu v ČR a zároveň vycestovat do zahraničí? S programem Erasmus+ to lze skloubit

PR článek

„Dnešní mladí chtějí jen cestovat a užívat si života“, slyšíme někdy povzdechy od starších generací. Je to však špatně? Doba se změnila a cestování přeje. Studenti vysokých škol nabídky strávit část studia v zahraničí rádi využívají a sbírají tak cenné zkušenosti.

Proč vyjet do zahraničí?

Studenti, kteří vyjedou do zahraničí, se vracejí jiní. Jsou otevřenější, více si věří, zlepší se jim cizí jazyk a mizí ostych. Důležitou zkušeností je i poznání jiné kultury a prostředí, které umožňuje uvažovat jinak, než v zaběhlých kolejích. Studenti si navíc v zahraničí často najdou nové přátele z různých koutů světa, kteří využili stejného programu Erasmus+.

Erasmus+ a typy výjezdů

Erasmus+ je vzdělávací program Evropské unie na období 2014–2020, který podporuje spolupráci a mobilitu ve všech sférách vzdělávání, v odborné přípravě a v oblasti sportu, mládeže a neformálního vzdělávání. Jeho nejznámější součástí jsou právě výjezdy do zahraničí. V rámci programu Erasmus+ mohou studenti vyjíždět nejen na studijní, ale také na pracovní a absolventské stáže.

O tento druh mobilit je v poslední době ze strany studentů zvýšený zájem na Vysoké škole polytechnické v Jihlavě. Jihlavští vysokoškoláci se dokonce nebojí zvolit si pro svoji zahraniční zkušenost i pro někoho exotické země, jako je například Island nebo Turecko.

Foto: Vysoká škola polytechnická Jihlava

Mají to všechny školy stejně?

Většina vysokých škol a univerzit nabízí možnost vyjet během studia do zahraničí. Pokud budoucí vysokoškolák přemýšlí, že by rád strávil část studia v „cizině“, měl by rozhodně vybrat takovou školu, která mu umožní vycestovat tam, kam si opravdu přeje. U velkých škol a univerzit často dochází k situaci, kdy velký zájem studentů není možné uspokojit, nebo jsou zájemcům nabízeny méně lákavé lokality.

Na Vysoké škole polytechnické v Jihlavě je situace opačná. Škola svým studentům nabízí vyjet za studiem do mnoha zemí, navíc umožní vycestovat během studia opakovaně. V současné době může VŠPJ uspokojit všechny studenty, kteří o studium v zahraničí projeví zájem. Nejoblíbenějšími destinacemi mezi studenty VŠPJ jsou Portugalsko, Finsko, Chorvatsko a Litva.

Foto: Univerzitní kampus v nizozemském Enschede

A co vy, stanete se studentem vysoké školy a pojedete strávit část studia v zahraničí?

Pokud byste si vybrali jedinou veřejnou vysokou školu v Kraji Vysočina, ke studiu se můžete přihlásit v prvním kole do 15. května 2019. Nabídku oborů a více informací o programu Erasmus naleznete na stránkách školy na www.vspj.cz

Autoři | Foto Vysoká škola polytechnická Jihlava

Štítky vysoká škola, studium, Erasmus+, Česko, Evropská unie, Jihlava, Vysoká škola polytechnická Jihlava, Turecko, Finsko, Portugalsko

Studovat vysokou školu v ČR a zároveň vycestovat do zahraničí? S programem Erasmus+ to lze skloubit | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.