Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Studenti třebíčské průmyslovky postaví novou Tatru. První díly jsou už předány

Dodáním první várky komponentů nové Tatry odstartoval v úterý 17. července v Třebíči v areálu Krajské správy a údržby silnic Vysočiny projekt Postav si svůj náklaďák. Jednotlivé díly automobilu Tatra Phoenix 4x4 budou postupně dodány ve třech várkách v průběhu letošních prázdnin tak, aby žáci Střední průmyslové školy Třebíč mohli na novém autě začít pracovat od školního roku 2018/2019.

„Kraj Vysočina dlouhodobě usiluje o zvýšení kvality odborného technického i zemědělského vzdělávání, a to formou používání stavebnic nebo učebních pomůcek z reálného prostředí. Jejich prostřednictvím si žáci zvyšují své odborné kompetence nezbytné pro uplatnění na trhu práce,“ říká Jana Fialová, radní Kraje Vysočina pro oblast školství mládeže a sportu a dodává, že projekt navazuje na dosavadní úspěšné středoškolské odborné aktivity Postav si svoje auto a Postav si svůj traktor.

Stavba nového nákladního automobilu Tatra bude probíhat přímo v prostorách třebíčské pobočky Krajské správy a údržby silnic Vysočiny a po dokončení se náklaďák stane součástí vozového parku a bude využíván v rámci nabízených služeb. Dodavatelem komponentů nákladního auta je firma Tatra trucks, a. s. Radek Suk, manažer pro klíčové zákazníky Tatry, uvádí: „Tatrovky jsou unikátní auta, která nejsou dílem robotů, ale šikovných konstruktérů i montážních dělníků. V naší továrně, a to je dnes také výjimečné, se vyvíjí a vyrábí celé auto: podvozek, motor s převodovkou i kabina. Jsme rádi, že můžeme stoletou tradici českého průmyslu a jedné z prvních automobilek na světě, kopřivnické Tatry, sdílet s mladou generací na Vysočině,“ uvedl při předání Radek Suk, manažer pro klíčové zákazníky Tatry.

V září před vlastním zahájením stavění náklaďáku pojedou žáci i mistři odborného výcviku na proškolení přímo do kopřivnické Tatry. Oficiální zahájení projektu a představení všech spolupracujících subjektů proběhne na Dni komunální techniky 14. září v prostorách Krajské správy a údržby silnic v Jihlavě.

Tisková zpráva | Foto Kraj Vysočina

Štítky Tatra, stavba, Postav si svůj náklaďák, Třebíč, Tatra Trucks, Kraj Vysočina, silnice, projekt, údržba, Střední průmyslová škola Třebíč, Tatra 158 Phoenix, Jana Fialová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Studenti třebíčské průmyslovky postaví novou Tatru. První díly jsou už předány | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.