Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Opravy budov krátí vyučování školám. Vysvědčení se předá v bazénu nebo cukrárně

Kvůli rekonstrukci elektroinstalace zažilo žďárské gymnázium vyučování na směny a školní rok tam skončí už v úterý 26. června. Stavební práce a opravy vodovodu zkrátí o dva dny vyučování i tamní střední zdravotnické škole nebo havlíčkobrodské obchodní akademii. Také základní škola V Sadech v Havlíčkově Brodě musí kvůli opravě ukončit vyučování s předstihem, potvrdili zástupci škol a krajského úřadu.

Opravy v Gymnáziu Žďár nad Sázavou začaly 4. června. Celý týden se pak někteří žáci učili od 8:00, jiní až od 12:00. Od 11. do 22. června naplánovala škola projektové dny, při kterých jezdí třídy na výlety, exkurze a vodácký výcvik. Protože se opravují kmenové učebny, má škola k dispozici jen čtyři třídy, v ostatních částech budovy je odpojená elektřina i voda, řekl ředitel Vlastimil Čepelák. Školní rok zde definitivně skončí 26. června. „Vysvědčení se bude rozdávat na různých místech podle toho, co si s třídním učitelem žáci domluví. Bude to třeba v cukrárně, před školou, na hřišti nebo v bazénu,“ řekl Čepelák.

Elektroinstalace se v Gymnáziu Žďár nad Sázavou opravuje na etapy asi za 21 milionů korun, jak uvádí krajský web. První část prací začala v létě 2016, letošní třetí je závěrečná a má skončit 28. srpna.

Rozvody elektřiny opravuje i základní škola V Sadech v Havlíčkově Brodě. Za asi deset milionů korun postupně mění rozvody v jednotlivých patrech.  Tentokrát se práce přesunuly do školní kuchyně a jídelny, vstupního vestibulu a na půdu. Podle ředitelky Mileny Honsové už je to poslední ze čtyř etap. „Vždycky jsme museli končit o jeden až dva dny dřív. Letos učíme naposledy 25. června a 26. června rozdáváme vysvědčení. To už školní kuchyně nebude vařit,“ uvedla ředitelka. Přesto škola s asi 750 žáky nechá v provozu školní družinu, jen jídlo si musí děti donést vlastní.

Autoři

Štítky oprava, škola, vysvědčení, školní rok, výuka, Havlíčkův Brod, Gymnázium Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy budov krátí vyučování školám. Vysvědčení se předá v bazénu nebo cukrárně | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.