Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

FOTO: Střední školy z Vysočiny se představily v Nitře. Ukázaly, jak se v našem kraji studuje

Třináct krajských středních škol z Vysočiny má za sebou další velice úspěšnou prezentaci v partnerském Nitranském samosprávném kraji. Koncem dubna se zařadily mezi desítky středních škol ze Slovenské republiky a ukázaly, jak se studuje na Vysočině, a to v rámci veletrhu vzdělávání Mladý tvorca, který je považován za největší svého druhu na Slovensku a každoročně se ho účastní tisíce mladých lidí, ale i firem a specializovaných agentur.

Představení výsledků práce studentů z Vysočiny v Nitranském samosprávném kraji patří k pravidelným přeshraničním aktivitám, které jsou podporovány krajskou samosprávou. Stejně jako i v minulých letech byly v rámci veletrhu, který probíhal na největším slovenském výstavišti Agrokomplex v Nitře, předány dvě ceny hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka.

Za výrobek AirQuality on Budget, tedy za program měřící a vyhodnocující hodnoty CO2 ve vzduchu, si cenu hejtmana Kraje Vysočina odváží ze slovenské Nitry Adam Prchal, student 3. ročníku oboru informační technologie, Gymnázia, Střední odborné školy a Vyšší odborné školy Ledeč nad Sázavou. Za projekt Vzdálené ovládání robotů byla cena hejtmana Kraje Vysočina udělena a předána Janou Fialovou, radní Kraje Vysočina Jurajovi Frolovi z Střední odborné školy, Stará Turá.

Pro obrovský ohlas v minulých letech zopakoval Kraj Vysočina v Nitře představení projektů Postav si své auto a Postav si svůj traktor – sportovní  vůz postavený studenty nebo repasovaný traktor ZETOR představily Střední škola průmyslová, technická a automobilní Jihlava a Vyšší odborná škola a Střední odborná škola Bystřice nad Pernštejnem.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky střední škola, studium, prezentace, Nitra, Mladý tvorca, Kraj Vysočina, Slovensko, střední odborná škola, Jiří Běhounek, Jana Fialová, Zetor, Střední škola průmyslová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Střední školy z Vysočiny se představily v Nitře. Ukázaly, jak se v našem kraji studuje | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.