Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Martin Hrubý z jihlavské stavební školy je nejlepším Učněm instalatérem v kraji

Střední škola stavební Jihlava uspořádala krajské kolo soutěže Učeň instalatér 2017. V dobře vybavených školních dílnách v Heleníně prokázal nejlepší teoretické znalosti i praktické dovednosti Martin Hrubý z domácí školy. V celostátním kole bude Kraj Vysočina zastupovat i jeho spolužák, v soutěži druhý Robin Ryšánek.

Krajské soutěže se zúčastnili zástupci čtyř škol, které na Vysočině vyučují obor instalatér: SŠ stavební Jihlava, SŠ stavební Třebíč, ČZA Humpolec a SOŠ Nové Město na Moravě. „V souladu s propozicemi soutěže museli všichni soutěžící prokázat teoretické znalosti, formou testu na počítači, i praktické dovednosti – pájení a lisování mědi, sváření plastů, sváření oceli, kompletace umyvadla, kompletace závěsného systému Geberit-Duofix,“ informoval ředitel Střední školy stavební Jihlava Pavel Toman s tím, že oba mladí muži - Martin Hrubý i Robin Ryšánek - se v rámci brněnského veletrhu v dubnu zúčastní celorepublikového finále soutěže, která letos píše dvacátý rok své historie.

Soutěžící přijela povzbudit i krajská radní pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová. „Ať se vám po absolvování oboru v budoucím pracovním životě daří a hlavně, ať v této profesi vydržíte, protože na Vysočině šikovné instalatéry potřebujeme,“ nechala se slyšet Jana Fialová, která prvním dvěma učňům instalatérům předala aku vrtačky od Kraje Vysočina a dalším umístěním diplomy a drobné dárky.

Soutěž s dvacetiletou historií v Česku - Učeň instalatér se postupně stala nejvýznamnější prezentací instalatérského řemesla a šikovnosti budoucích instalatérů. V současné době ji organizují ve všech krajích ČR, má přesná pravidla a jasná kritéria hodnocení. Soutěžící hodnotí nezávislá komise složená ze zástupců Cechu topenářů a instalatérů a dalších odborníků z oboru.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky instalatér, Martin Hrubý, soutěž, Kraj Vysočina, Jihlava, Helenín, Jana Fialová, Pavel Toman, Česko, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Hrubý z jihlavské stavební školy je nejlepším Učněm instalatérem v kraji | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.