Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Moravské Budějovice začnou opravovat základní školu včetně bazénu. Cena? Asi 32 milionů korun

Moravské Budějovice na Třebíčsku začnou s rozsáhlou opravou Základní školy Havlíčkova. Podle starosty Martina Ferdana (Budějováci s podporou Starostů) už má město zajištěné dodavatele na opravu elektroinstalace a školního bazénu. Souhrnné náklady jsou asi 32 milionů korun. V plánu jsou také opravy kanalizace a vodovodů.

„U bazénu se bude teď v lednu podepisovat smlouva se zhotovitelem, vysoutěžil to V-Stav Hrotovice za přibližnou cenu 15,8 milionu korun (bez DPH). V prvním čtvrtletí předpokládáme zahájení prací," řekl Martin Ferdan. Na kompletní opravu technologie, sociálního zařízení a bazénu, který k výuce plavání využívají i školy se širšího okolí včetně škol z Jemnice, bude mít dodavatel podle smlouvy asi sedm měsíců.

Ředitel školy Zdeněk Chroust řekl, že se na odstávku bazénu při výuce plavání myslelo, zvýšil se počet hodin provozu na podzim, takže lekce zvládli absolvovat i žáci, kteří měli původně plavání naplánované na druhé pololetí školního roku. Provoz bazénu škola ukončila loni 9. prosince.

Bazén měl podle Ferdana řadu závad, ztrácela se z něj voda. Kvůli ostrým hranám už nevyhovoval bezpečnostním předpisům, v provozu mohl být jen díky provizorním zásahům.

Hliníkové rozvody 

Kolem 16 milionů korun bude stát oprava elektroinstalace, jejíhož dodavatele už má město také zajištěného. „Realizace by tam měla být od května do srpna. Jde o celkovou rekonstrukci silnoproudých rozvodů včetně rozvaděčů a svítidel ve škole, protože stav je tam úplně žalostný," řekl Ferdan. Rozvody jsou hliníkové.

Škola podle Ferdana potřebuje po více než 30 letech fungování zásadní opravu, celkově na ni má město vyhrazeno asi 60 milionů korun. Její další etapou v následujících letech bude oprava sociálních zařízení, vodovodů a odpadů. „Abychom příliš neovlivnili vzdělávání dětí, jednoduché to nebude. Proto se budou práce dělat především o prázdninách, ale celé se to nestihne, proto se hledají různé cesty, aby to výuku neovlivnilo," řekl Ferdan.

Podle ředitele školy, která má přes 300 žáků, je možné výuku přemisťovat mezi jednotlivými trakty školy, někteří žáci by se také mohli vzdělávat v domě dětí a mládeže. Plánuje také upravit výuku tak, aby v červnu byla škola častěji prázdná díky vzdělávacím aktivitám mimo budovu, využije i pět dnů ředitelského volna.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, správa, stavby, školy, Moravské Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moravské Budějovice začnou opravovat základní školu včetně bazénu. Cena? Asi 32 milionů korun | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.