Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Třebíč musí do konce roku vyřešit, jak dál vytápět centrální školní jídelnu. Možností je více

Třebíč musí do konce roku vyřešit, jak dál vytápět centrální školní jídelnu. Na konci roku skončí smlouva s Policií ČR, v jejíž budově sousedící s jídelnou kotelna nyní je. Podle starosty města Pavla Pacala (Pro Třebíč) bude muset město za novou kotelnu zaplatit několik stovek tisíc korun, město prověří i další možnosti vytápění včetně dálkového.

„Jedna možnost je dálkové vytápění, druhá možnost je pořízení vlastní nové kotelny v centrální jídelně, případně tepelného čerpadla. Děláme všechno pro to, aby se to zvládlo. U té nové kotelny je to samozřejmě velká vstupní investice náročná i na prostor," řekl Pavel Pacal.

Dálkové vytápění podle něho v dosahu není a pro město není ani reálné, aby získalo dotace na ekologické vytápění. Jídelna je v Sirotčí ulici, na dálkové vytápění by se musela napojovat ze Soukopovy ulice nebo z místa parkoviště v ulici Kateřiny z Valdštejna.

Konec životnosti 

Ze smlouvy mezi městem a krajským ředitelstvím policie zveřejněné v registru smluv vyplývá, že provázání obou budov vzniklo při výstavbě v roce 1974. Město za užívání kotelny platí asi 500 korun ročně. Kotel v ní je města, které také hradí spotřebovaný plyn. Policie od města dostává ročně přes 11 tisíc korun za náklady spojené s provozem zařízení, včetně elektřiny nebo údržby.

Smlouva měla původně skončit letos v březnu, později byla prodloužena do srpna a nyní do konce roku 2022. „Jim (policii) tam té kotelně končí životnost a mají jinou vizi, jak to bude fungovat. A nechtějí prostě, aby to šlo do cizího objektu," řekl Pacal.

Centrální školní jídelnu spravuje město. Stravuje se v ní více než 1200 lidí, žáci základních a středních škol i veřejnost.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto centralnijidelna.cz

Štítky jídelna, správa, škola, stavby, Třebíč, kotelna, školní jídelna, topení, Pavel Pacal, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třebíč musí do konce roku vyřešit, jak dál vytápět centrální školní jídelnu. Možností je více | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.