Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Školky v Jihlavě se chystají na zápisy, volných je 450 míst. Děti z Ukrajiny mají termín začátkem června

Začátkem příštího týdne, konkrétně 9. a 10. května, se v Jihlavě uskuteční zápisy do mateřských škol. Ty aktuálně nabízí 450 volných míst. Přednost budou mít při zápisu předškoláci ze spádového obvodu.

Pokud se se svým dítětem k zápisu také chystáte, pak si doma nezapomeňte vyplněnou žádost o přijetí k předškolnímu vzdělávání s potvrzením od lékaře o očkování a zdravotním stavu dítěte. „U dětí se zdravotním postižením je třeba zároveň s přihláškou dodat kopii doporučení školského poradenského zařízení nebo odborného lékaře," upozorňuje v tiskové zprávě Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Důležitý je také originál rodného listu a osobní doklad zákonného zástupce kvůli adrese trvalého bydliště. Do jednotlivých mateřinek se totiž děti přijímají podle spádovosti. Místo trvalého pobytu pak ověří ředitel školy na obecním úřadě, který vede evidenci obyvatel.

Malým dětem z Ukrajiny se otevřela „školka

Děti z Ukrajiny, kterým je od 3 do 6 let, mohou nyní navštěvovat „školku“, která vznikla v prostorách jihlavského domu dětí a mládeže (DDM). Tuto adaptační skupinu zatím navštěvuje 21 dětí, na starost je mají dvě rodilé Ukrajinky, pedagožka -...

Rodiče v Jihlavě mohou své děti přihlásit celkem do tří mateřských škol, které mají celkem 22 pracovišť. Konkrétně MŠ Mozaika jich má 17, Demlova čtyři a Nad Plovárnou jedno. „Pokud má mateřská škola více pracovišť, podává zájemce pouze jednu žádost, do níž uvede, o kterou konkrétní mateřinku má zájem," upozornil vedoucí odboru školství Tomáš Koukal.

Přednost budou mít při zápisu předškoláci ze spádového obvodu. Například do pracovišť MŠ Demlova budou přednostně přijímáni děti s trvalým bydlištěm v ulici Dělnická, Demlova, Družstevní, Gorkého, Havlíčkova od náměstí Svobody k Okružní, Helenínská, Chelčického a další.

„Zápis do mateřských škol se v Jihlavě uskuteční 9. května od 15 do 18 hodin a 10. května od 15 do 17. hodin. Zápis není určen pro děti cizinců s dočasnou ochranou. Ten se bude konat 2. června od 14 do 16 hodin. Podrobnosti budou zveřejněny v průběhu května na webových stránkách školek," dodává mluvčí Jihlavy Daněk. 

Ohodnoť článek

Foto Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy | Zdroj Město Jihlava

Štítky , školka, vzdělání, mateřská, zápis, Ukrajina, Jihlava, mateřská škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školky v Jihlavě se chystají na zápisy, volných je 450 míst. Děti z Ukrajiny mají termín začátkem června | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.