Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na VŠPJ nastoupí více než tisíc nových studentů, příští pondělí proběhne jejich imatrikulace

Přesně za týden v Domě kultury a odborů bude konat imatrikulace studentů studentů prvních ročníků všech studijních oborů Vysoké školy polytechnické Jihlava. Více než tisícovku studentů na slavnostním aktu doplní i posluchači Univerzity třetího věku.

Divadelní sál DKO bude 10. října od 15 hodin patřit imatrikulaci studentů prvních ročníků všech studijních oborů. Imatrikulace je je slavnostní zápis ke studiu je akademický obřad, jehož se dobrovolně účastní studenti vysoké školy. Slavnostnímu aktu je přítomen také rektor školy, prorektoři i zástupci Kraje Vysočina a města Jihlava. Při tomto obřadu jsou akademičtí pracovníci oděni v talárech a používají se během něj insignie školy – rektorský řetěz, žezlo a prorektorské řetězy.

V letošním roce nastoupilo ke studiu na VŠPJ více než 1000 studentů prezenční i kombinované formy studia. Nově od počátku akademického roku začíná výuka strojírenského bakalářského oboru Aplikovaná technika pro průmyslovou praxi a magisterského zdravotnického programu Kvalita a bezpečná péče ve zdravotnictví.

Imatrikulace se konají také pro studenty starší 50 let, kteří navštěvují Univerzitu třetího věku (U3V). V rámci U3V jsou nabízeny např. kurzy Chytrý mobil s Androidem, Právní minimum pro seniory, Jazykové kurzy pro seniory, Pracujeme s PC MS Office, Arteterapie a psychologie pro seniory a další.

Foto Vysoká škola polytechnická Jihlava | Zdroj Vysoká škola polytechnická Jihlava

Štítky Vysoká škola polytechnická Jihlava, Jihlava, studium, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na VŠPJ nastoupí více než tisíc nových studentů, příští pondělí proběhne jejich imatrikulace | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.