Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vzděláváme za jakékoliv situace!

PR článek

Na Soukromém gymnáziu AD FONTES, o.p.s. v Jihlavě, které zde působí od roku 1992, probíhá výuka a všechny aktivity s ní spojené i přes současnou nepříznivou pandemickou situaci. Vedení školy i učitelé se snaží udržet žáky ve vzdělávacím procesu s vypětím všech sil a s neutuchající energií.

Vedení školy nyní řeší i běžné administrativní záležitosti spojené s chodem školního roku a řádným zahájením toho následujícího. „V současnosti se již připravujeme na přijímací řízení do třídy prima. Doufám, že se opět přihlásí velký počet uchazečů, z nichž uspějí ti nejlepší. Ty pak přivítáme na začátku nového školního roku,“ dodává ředitelka Milada Papoušková.

9. února 2022 proběhne na škole Den otevřených dveří, kde uvítáme zájemce o studium nejen v primě, aby si prohlédli školu a seznámili se s jejím prostředím. Rodičům a jejich ratolestem budou k dispozici všichni učitelé. Učitelka Markéta Jonová k tomu dodává: „Loni jsem již tušila, že mi paní ředitelka svěří třídnictví v primě, s řadou studentů jsem na dni otevřených dveří mluvila a provázela je školou, již tehdy byli moc fajn…“

Škola vytváří prostředí, v němž probíhá celá řada edukativních, sportovních i kulturních akcí. Jak poznamenává ředitelka školy Papoušková: „Snažíme se, aby se žáci i učitelé cítili ve škole dobře, bez ohledu na to, co se děje venku!“ K ruce má kvalitní pedagogický sbor, jehož učitelé pro žáky připravují aktivity, doplňující výuku a vedoucí k všeobecnému rozvoji osobností studentů.

Ve škole probíhají projekty, jejichž původcem je i školní parlament, jehož činnost má na starosti Markéta Jonová, současná třídní učitelka primy. „Studenti za poslední půlrok uskutečnili řadu významných projektů, za nejdůležitější považuji například Studentské volby 2021, práci studentů na školním časopisu, zábavné jsou i tematické dny, například červený den, kdy se studenti oblékli do červených barev,“ vysvětluje Jonová. Zároveň se i proslýchá, že je v přípravě školní podcast, kde budou zajímaví hosté odpovídat na otázky studentů nebo den svatého Valentýna, který se blíží. A mnoho další akcí je ještě v plánu.

Se svými aktivitami přicházejí i samotní učitelé. Několik tříd se zúčastnilo workshopu týkajícího se tématu fake news a jejich hrozbou v současné době, proto se na škole vyučuje i mediální výchova. Studenti dokonce natočili i vlastní videa ze života školy. V hudební výchově se prima a sekunda připravila na vánoční zpívání na schodech školy pro ostatní studenty. Byl navštíven archeopark v Pavlově, Anatomické muzeum či Planetárium Brno.

Některé akce probíhají přímo v přírodě, mezi ně patří práce v lesnovském mokřadu či pobyty v SEV Chaloupky, to vše pod taktovkou zkušených pedagogů. Tým pedagogů se snaží nabídnout pestrou paletu vzdělávacích činností a nápadů vedoucích k ozvláštnění výchovně-vzdělávacího procesu. V popředí jejich zájmu jsou rovněž individuální potřeby žáků.

K bližším informacím o Soukromém gymnáziu AD FONTES, o.p.s., mohou zájemci navštívit webové stránky školy www.adfontes.cz nebo facebookový profil. Od nového roku má škola i Instagramový účet, na kterém se prezentují různé akce a události ze studentského prostředí.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Gymnázium Ad Fontes, Jihlava, vzdělávání, Den otevřených dveří, Soukromé gymnázium AD FONTES, Den svatého Valentýna, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vzděláváme za jakékoliv situace! | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.