Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na žáky tří jihlavských základních škol čekají nově vybavené učebny

Tři základní školy v Jihlavě dostaly nové vybavení, konkrétně šlo o šest odborných učeben na ZŠ Křížová, ZŠ a MŠ Nad Plovárnou a ZŠ T. G. Masaryka. Projekt s názvem Rozvoj odborných výukových prostorů včetně vybavení na základních školách v Jihlavě probíhal od července 2020 do letošního března. Celkové náklady na realizaci projektu činily 7,1 milionu korun s DPH.

V rámci akce byly na ZŠ Křížová, ZŠ a MŠ Nad Plovárnou a ZŠ T. G. Masaryka provedeny stavební úpravy šesti odborných učeben se zázemím za účelem zvýšení kvality vzdělávání v klíčových kompetencích v oblastech komunikace v cizích jazycích, přírodních věd, technických a řemeslných oborů a práce s digitálními technologiemi.

„V návaznosti na tyto stavební úpravy byly řešené výukové prostory vybaveny odpovídajícím moderním nábytkem, výpočetní technikou, digitálními výukovými prostředky, strojním vybavením (učebna dílen) a výukovými pomůckami (učebna fyziky),“ dodává Aneta Hrdličková z jihlavského oddělení vnějších vztahů.

Pořízena byla interaktivní tabule 

V ZŠ Křížová byly provedeny stavební úpravy učebny fyziky a chemie a přilehlého kabinetu, bylo doplněno jejich nábytkové vybavení, dataprojektor a výpočetní technika pro vyučujícího a pořízeny vybrané fyzikální výukové pomůcky. Při rekonstrukci a modernizaci učebny dílen byla rozšířena a sjednocena plocha učebny a pořízeno nové nábytkové vybavení a tabule.

V ZŠ a MŠ Nad Plovárnou byly v rámci rekonstrukce a modernizace učeben rozšířeny plochy jazykové učebny a původní multimediální učebny, z níž vznikla nová počítačová učebna pro výuku přírodních věd, což umožnilo zvýšit kapacitu každé z řešených učeben na 24 žáků. Do učeben bylo pořízeno moderní nábytkové vybavení, interaktivní tabule s dataprojektory a výpočetní technika pro vyučujícího a žáky.

„V ZŠ T. G. Masaryka byla rekonstruována a modernizována stávající jazyková učebna včetně bezbariérových úprav ve formě odstranění stupínku katedry. Učebna byla vybavena novým nábytkem, interaktivní tabulí s dataprojektorem, výpočetní technikou pro vyučujícího a moderním výukovým setem pro jazykové učebny. Současně proběhla rekonstrukce a modernizace učebny dílen a jejího zázemí (přípravna materiálu), do nichž bylo pořízeno vhodné nábytkové a strojní vybavení, interaktivní tabule s dataprojektorem a výpočetní technika pro vyučujícího,“ doplnila za další základní školu Aneta Hrdličková.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto zsstrycice.cz | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky výbava, škola, učebna, Jihlava, , vzdělání, základní škola, Tomáš Garrigue Masaryk, koupaliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na žáky tří jihlavských základních škol čekají nově vybavené učebny | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.