Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vysoká škola polytechnická Jihlava otevřela knihovnu Williama Shakespeara, jako jedinou v kraji

Na Vysoké škole polytechnické Jihlava (VŠPJ) byla otevřena originální digitální knihovna Williama Shakespeara. Jejím cílem je veřejnosti představit díla nejslavnějšího světového dramatika v digitální podobě.

Veřejnost může navštívit tuto knihovnu na jediném místě v Kraji Vysočina – na VŠPJ a odnést si libovolnou ze čtrnácti nejstarších a nejvzácnějších Shakespearových her včetně Hamleta nebo Romea a Julie s sebou. Unikátní projekt je realizovaný ve spolupráci s Britskou knihovnou (The British Library) na počest 400. výročí úmrtí anglického dramatika. Projekt podpořila Nadace Vodafone a British Council. Ten má jedno ze svých zkouškových center právě na VŠPJ.

Jak digitální knihovna funguje? Systém je velmi jednoduchý - v budově VŠPJ (vedle knihovny) je umístěna tapeta zobrazující knihovnu, na jejíchž policích jsou knihy Wiliama Shakespeara. Ty jsou opatřeny QR kódy. Návštěvníci jednoduše naskenují QR kód ze zvolené knihy do svého tabletu nebo chytrého mobilního telefonu a kniha se jim stáhne přímo do zařízení. Kromě knih samotných některé QR kódy odkazují na informace o životě a díle autora.

Foto www.vspj.cz | Zdroj Vysoká škola polytechnická Jihlava

Štítky knihovna, Vysoká škola polytechnická Jihlava, William Shakespeare, Jihlava, kniha, Britská knihovna, British Council, Nadace Vodafone, Hamlet, Romeo a Julie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysoká škola polytechnická Jihlava otevřela knihovnu Williama Shakespeara, jako jedinou v kraji | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.