Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Žáci z Puklic budou jezdit do školy do Jihlavy. Zvonit nebude, učitelé se vybaví budíky

Jihlavská ZŠ Jungmannova v novém školním roce otevírá třídy základní školy, z nichž v první třídě bude probíhat výuka v matematice s využíváním metody Hejného, vzděláváním se budou prolínat i prvky Montessori pedagogiky a projektové vyučování. Škola otevírá také přípravnou třídu.

Od září se v budově školy budou vzdělávat i žáci 1. stupně ZŠ Puklice, která od července provádí celkovou rekonstrukci školy. ZŠ Puklice si od jihlavské základní školy v ulici Jungmannova pronajala v samostatném křídle budovy jedno podlaží, kde mají k dispozici pět kmenových tříd pro zhruba 80 žáků, izolační místnost, kabinet pro svoje pedagogy, místnost pro šatny a sociální zařízení.

Žáci obou škol se nebudou ve škole potkávat. Každá škola má svůj samostatný vchod. Jedna z ulice Jungmannova a druhá z ulice Máchova. Totéž se týká i schodiště. ZŠ Puklice má zajištěn i svozový autobus do školy i ze školy.

Hotovo bude snad na konci listopadu

Obě školy přizpůsobily sestavení rozvrhu vyučovacích hodin tak, aby se žáci i zaměstnanci jednotlivých škol nepotkávali v jídelně. Každá škola si výdej stravy zajišťuje pro své strávníky dle rozpisu za důkladné dezinfekce a dodržování zvýšených bezpečnostních a hygienických opatření.

Aby se tyto dvě vzdělávací instituce nerušily vzájemně, bude výuka pro žáky probíhat bez zvonění. Začátek a konec vyučovací hodiny bude hlídat pedagog ve třídě. ZŠ Jungmannova si proto vybavila každou třídu budíkem. Předpokládané období soužití obou škol pod jednou střechou je do konce listopadu 2020.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky ZŠ Jungmannova, Puklice, oprava, vzdělání, škola, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žáci z Puklic budou jezdit do školy do Jihlavy. Zvonit nebude, učitelé se vybaví budíky | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.