Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nejšikovnějšího učně instalatéra má na Vysočině jihlavská stavebka. Finále bude v únoru

V závěru minulého týdne se v dílnách SŠ stavební Jihlava v Heleníně uskutečnilo krajské kolo soutěže Učeň instalatér 2020. Odborného klání se zúčastnili zástupci pěti středních škol, které mají v nabídce vzdělávání obor instalatér. Podle propozic museli soutěžící zvládnout šest dílčích praktických dovedností, přičemž na každou měli určených 55 minut, a prokázat také teoretické znalosti formou elektronického testu.

S teorií i praxí si nakonec nejlépe poradili žáci ze SŠ stavební Jihlava, kdy Aleš Rosol obsadil první místo, hned za ním se umístil jeho spolužák Bohumil Bartoš. Třetí příčka patří nakonec Lukáši Macíčkovi z České zemědělské akademie v Humpolci.

„Šikovných řemeslníků není na trhu práce nikdy dost, a proto jsem ráda, že jste si vybrali toto perspektivní povolání. Ať se vám daří nejen v krajském finále soutěže, ale i ve vašem budoucím profesním životě,“ popřála soutěžícím radní Kraje Vysočina pro oblast školství a mládeže Jana Fialová.

Finálové pořadí v soutěži družstev určil prostý součet maximálně dosažených bodů obou soutěžících tvořících družstvo školy. Prvenství po zásluze patří SŠ stavební Jihlava, stříbrnou pozici vybojovala humpolecká ČZA a třetí místo si z krajského finále odvezli žáci ze Střední odborné školy Nové Město na Moravě.

Celorepubliková soutěž Učeň instalatér má velmi dlouhou tradici a v letošním roce probíhá už 23. ročník. Postupně se soutěž stala nejvýznamnější prezentací instalatérského řemesla a šikovnosti budoucích instalatérů. V současné době je soutěž realizována ve všech krajích České republiky. Podle harmonogramu soutěže se krajská kola konají vždy v lednu, celorepublikové finále nejlepších žáků z krajů se pak uskuteční na brněnském veletrhu v únoru 2020. Ve všech krajích ČR probíhá soutěž podle jednotných pravidel a kritérií, soutěžící jsou hodnoceni nezávislou komisí složenou ze zástupců Cechu topenářů a instalatérů a dalších odborníků z oboru.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Kraj Vysočina

Štítky učeň, instalatér, soutěž, vzdělání, střední škola, Kraj Vysočina, Jihlava, Helenín, Česká zemědělská akademie, Česko, Jana Fialová, Humpolec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejšikovnějšího učně instalatéra má na Vysočině jihlavská stavebka. Finále bude v únoru | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.