Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Vzdělání

Základní školy v Jihlavě od září doplní prvňáčci z Ukrajiny. Školky děti odmítaly i kvůli chybějícímu očkování

Jihlavské základní školy mají za sebou zápisy pro děti z Ukrajiny. Do prvních tříd od září přibude 28 ukrajinských dětí. Z nich půjde 9 dětí do přípravných tříd a jeden předškolák dostal odklad a zůstane nadále ve školce.

Učitelé v Jihlavě mají novou pomůcku pro výuku uprchlíků. Bajky a pohádky v ukrajinštině vznikly za 65 dní

Jihlavští učitelé, kteří mají ve svých třídách také uprchlíky z Ukrajiny, mají ve výuce češtiny nového pomocníka. Jsou jím Bajky a pohádky z lesů a luk, jejich autorem je literát Pavel Bezděčka.

Do škol a školek na Vysočině nastoupilo zhruba 1300 dětí z Ukrajiny. Zapojují se do běžné výuky s českými žáky

Celkem 1143 dětí z Ukrajiny se aktuálně vzdělává na základních školách na Vysočině a 165 dětí navštěvuje některou z mateřských škol. Z toho 63 dětí je nyní zařazeno do předškolního vzdělávání.

Vysočina chce získat z ministerstva školství peníze na jazykové kurzy Ukrajinců

Kraj Vysočina chce z ministerstva školství získat na jazykové kurzy pro ukrajinské děti, které utekly před válkou, 265 tisíc korun. Kurzy budou pořádat jen čtyři střední školy. Podle hejtmana Vysočiny Vítězslava Schreka (ODS a STO) jsou podmínky...

Město půjčí jihlavské školce a škole, které měly peníze u Sberbank, celkem dva miliony korun

Ukončení činnosti Sberbank CZ by mohlo ovlivnit fungování jihlavské Základní školy Evžena Rošického a také Mateřské školy a Speciálně pedagogického centra Jihlava. Obě tyto organizace měly u zmíněné banky své peníze. Jihlavští zastupitelé se na...

Školky v Jihlavě se chystají na zápisy, volných je 450 míst. Děti z Ukrajiny mají termín začátkem června

Začátkem příštího týdne, konkrétně 9. a 10. května, se v Jihlavě uskuteční zápisy do mateřských škol. Ty aktuálně nabízí 450 volných míst. Přednost budou mít při zápisu předškoláci ze spádového obvodu.

K zápisům na jihlavské školy přišlo 614 budoucích prvňáčků. Největší zájem byl o Seifertku a ZŠ Havlíčkova

Uplynulý pátek a také sobota v Jihlavě patřily zápisům dětí do prvních tříd. Základní školy v krajském městě přivítaly celkem 614 budoucích prvňáčků.

Na Vysočině budou ve školách pomáhat studentky bohemistiky ze Zakarpatí. Hlavně ukrajinským žákům s adaptací

Do našeho kraje přijela šestice studentek Oddělení bohemistiky na univerzitě v Užhorodu. Zapojí se do výuky hned ve čtyřech školách Vysočiny. Budou pomáhat hlavně se začleněním ukrajinských dětí do škol a do výuky.

Už za pár hodin se otevřou jihlavské školy pro budoucí prvňáčky. Co je nutné mít s sebou k zápisu?

Pátek 8. dubna a sobota 9. dubna bude v Jihlavě patřit zápisům dětí do prvních a přípravných tříd základních škol zřizovaných městem. V ZŠ speciální a Praktické škole Jihlava proběhne zápis v jediný den, a to 8. dubna.

Malým dětem z Ukrajiny se otevřela „školka" v jihlavském DDM. V červnu je čekají zápisy do MŠ a ZŠ

Děti z Ukrajiny, kterým je od 3 do 6 let, mohou nyní navštěvovat „školku“, která vznikla v prostorách jihlavského domu dětí a mládeže (DDM). Tuto adaptační skupinu zatím navštěvuje 21 dětí, na starost je mají dvě rodilé Ukrajinky, pedagožka -...

Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.