Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dobrovolníci v sobotu uklidili 180 kilogramů odpadu z okolí městského nádraží a Keťásku

Celkem 185 kilogramů odpadků zmizelo během sobotního dopoledne z okolí lesoparku Keťásek a městského vlakového nádraží. Tento chvályhodný čin mají svědomí dobrovolníci organizace Trash Hero, ruku k dílu tentokrát výrazně přiložili i tzv. "keškaři".

K velkému podzimímu úklidu tentokrát nedoarzilo tolik dobrovolníků přímo  z organizace Trash Hero, ale o to účinnější byla pomoc "lovců kešek", kteří se také do úklidu zapojili. „Nejprve jsme uklidili tedy Keťásek a cestu k Lidlu,“ upřesnila Lenka Manová z pořádající organizace. Později přišel na řadu prostor v okolí jihlavského městského vlakového nádraží.

Během hodiny se všem dohromady podařilo sesbírat úctyhodných 128 kg komunálního odpadu, 35,5 kg skla a 21,5 kg plastu. „Veliké poděkování patří kolegům Martině a Jirkovi za spoluorganizaci akce. Zároveň jsou pro mě velkou inspirací lidé z Cache In Trash Out (geocacheři, kteří se snaží vyčistit vymezené území od odpadků a nepořádku - pozn. redakce). Odboru životního prostředí děkujeme za spolupráci a odvoz odpadu,“ uzavírá Manová.

Štítky Trash hero, CITO, úklid, životní prostředí, nádraží, odpad, Lidl, železniční stanice

Dobrovolníci v sobotu uklidili 180 kilogramů odpadu z okolí městského nádraží a Keťásku | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.