Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vysoká škola polytechnická slaví 15 let a hledá své absolventy

PR článek

Dejte nám o sobě vědět na www.vspj.cz a přijďte to s námi oslavit na Akademický a absolventský den v úterý 1. října od 14 hodin do areálu Pivovarské restaurace v Jihlavě. Srdečně zveme i širokou veřejnost, těšit se můžete na koncerty kapel The Feet a Like-it a další doprovodný program.

VŠPJ byla zřízena dne 3. června 2004 jako první veřejná vysoká škola neuniverzitního směru v České republice a je jedinou veřejnou vysokou školou se sídlem v Kraji Vysočina.

Jihlavskou vysokou školu polytechnickou doposud úspěšně absolvovalo téměř pět tisíc studentů. Absolventi našich zdravotnických oborů našli uplatnění na významných klinikách jak v České republice, tak i v zahraničí, např. ve Vídni nebo Ženevě. Velká poptávka na trhu práce je i po našich absolventech technických oborů, kteří směřují hlavně do nadnárodních společností se strojírenským a technickým zaměřením.

Absolventi ekonomických oborů směřují často do oblasti personalistiky a marketingu, mnoho z nich našlo uplatnění i v bankovní sféře. Neméně významnou oblastí je i sféra sociálních služeb, kde najdou naši bývalí studenti široké uplatnění.

Aktuálně máme téměř 2 600 studentů, z toho 1 500 jich studuje prezenčně, zbytek studuje kombinovaně – tzn. v sobotu. Oproti loňskému roku jsme zaznamenali zvýšený zájem o studium na naší škole a počet zapsaných studentů ve srovnání s minulým rokem výrazně narostl. Nárůst zájmu jsme zaznamenali hlavně u technických oborů, jejichž absolventů je na pracovním trhu dlouhodobý nedostatek a zároveň vzrostl i zájem o ekonomické obory.

V roce 2018 byla zahájena dosud největší investice v historii VŠPJ – dlouhodobě plánovaná přístavba výukového centra a rekonstrukce severovýchodního křídla hlavní budovy. Moderní výukové centrum s kapacitou 330 míst bude sloužit nejen pro výuku studentů, ale stane se také centrem kultury a setkávání, a to nejen pro studenty, ale i pro širokou veřejnost.

Štítky Vysoká škola polytechnická, Jihlava, výročí, vysoká škola, Vysoká škola polytechnická Jihlava, Česko, Vídeň, Kraj Vysočina, Ženeva

Vysoká škola polytechnická slaví 15 let a hledá své absolventy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.