Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Škola volá! Prvňáčky vítali i představitelé města Jihlavy

Prázdniny končí, žáci a žačky se vracejí do školních lavic. Pro některé to však dneska bylo úplně poprvé. Podobný akt se obvykle neobejde bez představitelů města, a tak primátorka Jihlavy zavítala na Základní školu Havlíčkova, uvolněný radní Daniel Škarka zas na Základní školu Jungmannova.

Tradiční přivítání prvňáčků letos proběhlo lehce netradičně. Namísto návštěvy třídy s žáky rozdělenými do lavic přišla primátorka města Karolína Koubová na chodbu Základní školy Havlíčkova, kde na ni čekali zdejší žáci. Školáky nejprve přivítal ředitel školy, který poté předal primátorce slovo. Mohla tedy promluvit nejen k prvňáčkům, ale všem dětem i přítomným rodičům a učitelům.

„Nebojte se toho, že uděláte chybu, naopak! Chyba je cesta jak se naučit, jak trénovat a jak zdokonalit sebe i to, co děláte. A nikdy nepřestávejte být zvědaví, nebojte se na cokoli zeptat a nebojte se ani odpovídat, protože právě díky vzájemné komunikaci se toho dozvíte nejvíce. Proto své přání posílám spíše rodičům a učitelům – buďte se školáky trpěliví,“ uvedla primátorka.

Do školy se vydal i uvolněný radní pro oblast školství Daniel Škarka. Na ZŠ Jungmannova popřál hodně štěstí a úspěchů žákům v 1. A a představil se i předškolákům v přípravné třídě. Prvňáci letos dostali od zástupců vedení města Jihlavy školní batoh s pexesem, pastelkami, plastelínou a plyšovým ježkem.

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, školy, první den, základní škola, Karolína Koubová

Škola volá! Prvňáčky vítali i představitelé města Jihlavy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.