Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dětem s postižením a speciálním pedagogům v Jihlavě budou pomáhat dvě nové pracovny

Mateřská škola a Speciálně pedagogické centrum Jihlava na Demlově ulici má k dispozici dvě zcela nové pracovny. Ta, která je určena pro fyzioterapii, bude sloužit dětem s těžkým postižením ze speciálních tříd, budou zde probíhat pravidelná cvičení pod vedením fyzioterapeutky.

Pracovna je vybavena hydromasážní vanou, zvedákem, magnetoterapeutickými přístroji, rehabilitačním stolem, biolampou a množstvím dalších rehabilitačních pomůcek,“ přiblížil novinku primátor města Jihlavy Rudolf Chloupek.

Druhá pracovna je určena pro speciální pedagogy. „Zde jsou poskytovány poradenské služby dětem a žákům se speciálními vzdělávacími potřebami, pro radu, jak pracovat s postiženými dětmi sem přicházejí i rodiče,“ popsal mluvčí jihlavské radnice Radek Tulis.

 „Podařilo se posunout a zkvalitnit podporu dětí ve speciálních třídách MŠ, a zajistit tak všestranný rozvoj těchto dětí. Rovněž se zlepšily podmínky pro práci odborníků,“ uzavřel primátor Rudolf Chloupek.

Zařízení na Demlově ulici pomáhá asi třem stovkám „svých“ dětí, celkem zde odbornou podporu nachází více než patnáct set klientů z celého regionu.

Náklady na vybudování dvou pracoven se vyšplhaly na zhruba 1,2 milionu korun bez DPH, které uhradilo město z  rozpočtu a také ze sponzorských darů.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky pracovna, Jihlava, Rudolf Chloupek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětem s postižením a speciálním pedagogům v Jihlavě budou pomáhat dvě nové pracovny | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.